Sandanski1.com

Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: "Есен в Сандански"

Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич

През 2018 г. няма да се заделят пари за саниранеПрез 2018 г. няма да се заделят пари за саниранеРедакционни

Започна обособяването на индустриална зона Сандански Започна обособяването на индустриална зона Сандански

 Бождовският язовир е трябвало да осигури 5 млн. куб метра вода за Сандански Бождовският язовир е трябвало да осигури 5 млн. куб метра вода за Сандански

Допитването за обединението на болниците в Сандански и Петрич: Господи, дано не боледуваме! Допитването за обединението на болниците в Сандански и Петрич: "Господи, дано не боледуваме!"

Хиляди наши и чужди туристи на ски в Банско за Коледа

27 Dec 2016 :: Sandanski1.com

400-те оръдия за производство на изкуствен сняг не спират да работят

Истинска генерална репетиция за туристическия бранш в курорта Банско се оказаха коледните празници тази година. В града под Тодорка дойдоха близо 10 000 гости от страната и чужбина, за да изкарат тук празничните дни. Голяма част от тях обаче са в подножието на Пирин планина за своята планувана зимна ваканция.

„Вече идват големи групи от различни страни, с които работят наши и чужди туроператори. Някои остават за цяла седмица, а други – за две седмици. Цените няма как да са ниски, защото след броени дни сме в пиковия сезон – преди и след настъпването на новата 2017 година”, твърди Димитър Ваканчин, управител на четиризвезден хотел в Банско.

Разбира се, от рано сутринта до следобед, почти всички гости на курорта са по пистите в ски центъра в Пирин планина. Там все още не работят всички писти, чака се и падането на естествен сняг, макар че 400-те оръдия за производство на изкуствен сняг не спират да работят.

„От Платото надолу всички трасета са отворени. Пълно е с хора от най-различни националности – българи, румънци, сърби, гърци, македонци, турци, израелци, руснаци, англичани. Ние сме но своя пост, няма тежки инциденти по пистите и извън ски центъра. Няма достатъчно сняг, ръбовете под връх Тодорка са голи, затова там в момента не могат да се карат ски и сноуборд от екстремистите”, каза планинският спасител Методи Баненски. До броени дни пускаме още нови писти, дано завали и сняг, за да ни помогне за пускането на всички трасета, отворените в момента писти са в перфектно състояние, коментира маркетинг директорът на фирмата-концесионер – Иван Обрейков.

Според хотелиерите най-предпочитани са били от тридневни до петдневни ваканции в най-добрия ни зимен курорт по коледните празници. Повече от половината гости за Коледа са били млади хора. Продължава съвместната работа на български, гръцки и румънски полицаи за гарантиране на обществения ред и в помощ на туристите от съседните държави.

Хотелиерите разполагат с микробуси, които да транспортират клиентите не само до Пирин планина, но и до някои от забележителностите в региона. Имат готовност по заявка на туристите да ги закарат до минералните извори в село Баня и Добринище, до конните бази в региона.

„При интерес не е проблем да ги заведем дори до храма на Ванга в Рупите и Рилския манастир. Но няма голям наплив към тези места, защото са доста далеч. Целта на гостите е да се отпуснат и да се веселят, а не да бият толкова много път”, казват хотелиери.
www.kmeta.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3