Sandanski1.com

Все повече нараства социалното неравенство в България Все повече нараства социалното неравенство в България

Основателят на Twitter: Основателят на Twitter: "Интернет е счупен"

България на първо място по брой убити при катастрофи в целия ЕС България на първо място по брой убити при катастрофи в целия ЕСРедакционни

Ротари клуб Сандански присъди за висок успех еднократни стипендии на шестима абитуриенти Ротари клуб Сандански присъди - за висок успех, еднократни стипендии на шестима абитуриенти

СНИМКИ. Катастрофа. Библиотека. Сандански. Дом на културата. СНИМКИ. Катастрофа. Библиотека. Сандански. Дом на културата

29% от учениците у нас са имали първи сексуален контакт на 13 години и по-рано 29% от учениците у нас са имали първи сексуален контакт на 13 години и по-рано

Хиляди наши и чужди туристи на ски в Банско за Коледа

27 Dec 2016 :: Sandanski1.com

400-те оръдия за производство на изкуствен сняг не спират да работят

Истинска генерална репетиция за туристическия бранш в курорта Банско се оказаха коледните празници тази година. В града под Тодорка дойдоха близо 10 000 гости от страната и чужбина, за да изкарат тук празничните дни. Голяма част от тях обаче са в подножието на Пирин планина за своята планувана зимна ваканция.

„Вече идват големи групи от различни страни, с които работят наши и чужди туроператори. Някои остават за цяла седмица, а други – за две седмици. Цените няма как да са ниски, защото след броени дни сме в пиковия сезон – преди и след настъпването на новата 2017 година”, твърди Димитър Ваканчин, управител на четиризвезден хотел в Банско.

Разбира се, от рано сутринта до следобед, почти всички гости на курорта са по пистите в ски центъра в Пирин планина. Там все още не работят всички писти, чака се и падането на естествен сняг, макар че 400-те оръдия за производство на изкуствен сняг не спират да работят.

„От Платото надолу всички трасета са отворени. Пълно е с хора от най-различни националности – българи, румънци, сърби, гърци, македонци, турци, израелци, руснаци, англичани. Ние сме но своя пост, няма тежки инциденти по пистите и извън ски центъра. Няма достатъчно сняг, ръбовете под връх Тодорка са голи, затова там в момента не могат да се карат ски и сноуборд от екстремистите”, каза планинският спасител Методи Баненски. До броени дни пускаме още нови писти, дано завали и сняг, за да ни помогне за пускането на всички трасета, отворените в момента писти са в перфектно състояние, коментира маркетинг директорът на фирмата-концесионер – Иван Обрейков.

Според хотелиерите най-предпочитани са били от тридневни до петдневни ваканции в най-добрия ни зимен курорт по коледните празници. Повече от половината гости за Коледа са били млади хора. Продължава съвместната работа на български, гръцки и румънски полицаи за гарантиране на обществения ред и в помощ на туристите от съседните държави.

Хотелиерите разполагат с микробуси, които да транспортират клиентите не само до Пирин планина, но и до някои от забележителностите в региона. Имат готовност по заявка на туристите да ги закарат до минералните извори в село Баня и Добринище, до конните бази в региона.

„При интерес не е проблем да ги заведем дори до храма на Ванга в Рупите и Рилския манастир. Но няма голям наплив към тези места, защото са доста далеч. Целта на гостите е да се отпуснат и да се веселят, а не да бият толкова много път”, казват хотелиери.
www.kmeta.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3