Sandanski1.com

Емил Терзийски е един от четиримата директори, получили наградата Емил Терзийски е един от четиримата директори на училища, получили наградата "Св. Иван Рилски"

24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна 24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна

ВИДЕО. Из историята на Сандански. Българо-югославските събори, 70-те години на XX век ВИДЕО. Из историята на Сандански. Българо-югославските събори, 70-те години на XX век

За първи път бюджетът на Община Сандански надхвърли 30 млн. лв

26 Jan 2017 :: Sandanski1.com

Финансовия план на общината за 2017-та бе приет от Общински съвет с пълно единодушие

Общински съвет - Сандански, прие Бюджет 2017. За първи път той надмина отметката 30 млн. лева.

Приходите от местни дейности са 14.159 млн. лв., а от държавни - 16.089 млн.

"Бюджетът е основно насочен към младите хора в Община Сандански", резюмира кметът Кирил Котев в обяснителната си записка, с която запозна в началото на дебата общинските съветници и им благодари за професионалната работа, след като финансовия план на общината бе приет с пълно единодушие.

В бюджета са включени 2.3 млн. лева за бъдещата спортна зала, 1.108 млн. собствени приходи 2.949 млн. от републиканския бюджет, както и всички проекти, свързани с енергийна ефективност на публични и частни жилищни сгради, чието изпълнение започва през тази година.

Приходите от Синята зона се очаква да бъдат 530 000 лева.

Бюджетът е изпълним, оптимален, а в идейната си част прави крачка напред спрямо минали години, казаха те. Независимо от това, че приближават извънредни парламентарни избори, дебатите по него не бяха политизирани, а експертни, с грижа за гражданите на общината.

Това са мненията на четирима души, събрани в 4 минути - кметът на Община Сандански Кирил Котев, зам.-председателят на Представителната група на ПП РЗС Костадин Станоев, председателят на Постоянната комисия по бюджет и финанси при ОбС Живко Иванов и съветник Явор Аргиров за Бюджет 2017 на Община Сандански.

Чуйте мненията на четиримата:

Listen to "За първи път: Бюджетът на Община Сандански надхвърли 30 млн. лв" on Spreaker.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3