Sandanski1.com

Сандански: Започва саниране на панелни жилищни сгради

12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия 12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия

Община Кресна въведе интернет плащане на местните данъци и такси Община Кресна въведе интернет плащане на местните данъци и такси



Редакционни

Сандански, Кресна и Струмяни получават 9.3 млн. лева за изграждане на две инсталации за компостиране Сандански, Кресна и Струмяни получават 9.3 млн. лева за изграждане на две инсталации за компостиране

Отсечката от Кресна до Сандански ще бъде пусната предсрочно ВИДЕО. Отсечката от Кресна до Сандански ще бъде пусната предсрочно

Дроновете долетяха и ни свариха по бели гащи Дроновете долетяха и ни свариха по бели гащи

562 лв. нужни на човек месечно - 5 млн. българи живеят с по-малко 562 лв. нужни на човек месечно - 5 млн. българи живеят с по-малко

06 Feb 2017 :: Sandanski1.com

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, всеки четвърти безработен е младеж между 15-29 години, сочи анализът на синдикатите

2250 лева е издръжката за 4-членно семейство месечно или това прави по 562 лева на човек. Това показва проучването на КНСБ за издръжката на живот за декември миналата година.

Малко над 5 милиона души живеят с под 563 лева, нужни за нормална издръжка. Бедността остава висока, а близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността. Под 200 лева пенсия получават 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените работници в държавата.

България устойчиво е в дефлация, отчете още президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016 има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, всеки четвърти безработен е младеж между 15-29 години, сочи анализът на синдикатите.

С 0,7% са поскъпнали хранителните продукти като цяло. Захарта е скочила с 2,5%, сирената са поскъпнали с 0,9%, яйцата с 3,6%.

Няма видимо подобрение на благосъстоянието на българите, притеснен е Пламен Димитров.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Синдикатите са направили анализ къде сме спрямо румънците. За 10 години в ЕС с 36% е поскъпнал животът у нас. С 61% е скочила заплатата. С над 70% обаче са скочили някои хранителни продукти, с над 80% алкохолът и тютюна. Румънците са много по-добре от нас, сочи анализът на КНСБ.
С 1,4% за десет години е по-висока минималната заплата в северната ни съседка. С 13% на годишна база расте заплатата в Румъния.

Северната ни съседка ни изпреварва по редица показатели, а Димитров бе критичен - "Нещо не е в ред щом с 40% са по-високи доходите в Румъния."

Увеличението на доходите няма алтернатива, категоричен бе Пламен Димитров и подчерта, че синдикатите настояват за нова политика по доходите. Поне 15% ръст на доходите на годишна база ни е нужен, според президента на КНСБ.

news.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3