Sandanski1.com

Сандански: Започва саниране на панелни жилищни сгради

12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия 12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия

Сдружението на хотелиерите от Сандански определи благотворителните си каузи за Коледа Сдружението на хотелиерите от Сандански определи благотворителните си каузи за Коледа

Известен американски учен: Съзнанието се пренася в друга Вселена след смъртта, живеем вечно Известен американски учен: Съзнанието се пренася в друга Вселена след смъртта, живеем вечно

08 Feb 2017 :: Sandanski1.com

Всяващата надежда, но изключително противоречива теория на проф. Робърт Ланза, има много несъзнателни последователи - не само обикновени хора, желаещи да живеят вечно, но и известни учени

Книга, наречена "Биоцентризъм: Как животът и съзнанието са ключът към разбирането природата на Вселената", разбуни духовете в Интернет, защото в нея се твърди, че животът не свършва със смъртта, а напротив – може да трае вечно.

Авторът на публикацията, ученият д-р Робърт Ланза*, поставен на трето място в листа на най-важните учени в света от "Ню Йорк Таймс", не се съмнява, че това е възможно - отвъд времето и пространството (може би) ще живеем вечно...

Освен с медицина Ланза започва да се занимава преди време интензивно и с квантова механика, и с астрофизика. Това дава начало на нова теория за биоцентризма, която професорът отскоро "проповядва".

Биоцентризмът учи, че животът и съзнанието са фундаментални елементи на Вселената. Че именно съзнанието е, което създава материалната Вселена, а не обратното, стои в основата на биоцентризма.

Ланза е убеден, че законите, силите и константите на Вселената изглеждат така, сякаш са добре "настроени" за развитието на живот. Професорът твърди още, че интелектът е съществувал преди материята.

Ланза казва: Ние носим пространството и времето с нас както костенурките в черупките си. Образно речено, дори "черупките" (нашите тела) да паднат, ние (интелектът ни) ще продължим да съществуваме. Завинаги...

В теорията си Ланза прави извод, че смъртта на съзнанието просто не съществува. Идеята за смъртта има сила, само защото хората я свързват с гибелта собственото си тяло, което рано или късно изчезва. Но не и съзнанието - то е способно да бъде навсякъде: Както в човешкото тяло, така и извън него.

Ланза смята, че нашата Вселена не е самотна, могат да съществуват едновременно множество Вселени.

В една от тях тялото ни може да бъде мъртво, но в друга да продължава съществува, "попивайки" съзнанието, което е мигрирало в същата Вселена.

Това означава, че мъртъв човек може да пътува през своеобразен тунел, без да пристигне в рай или ад, а в свят, подобен на този, който е населявал, бидейки отново жив. И така, до самата безкрайност. Като руска матрьоша - от един отвъден живот - в друг.

Множество светове

Тази всяваща надежда, но изключително противоречива теория на Ланза, има много несъзнателни последователи, не само нормални простосмъртни, желаещи да живеят вечно, но и известни учени.

Има физици и астрофизици, които са склонни да се съгласят със съществуването на паралелни светове и които предполагат, че съществуването на множество Вселени е възможно. Множествеността на Вселените е научен концепт, който те защитават и вярват, че няма физически закони, което биха "забранили" съществуването на паралелни светове.

Фактът, че нашата Вселената не е сама, е подкрепен от данни, получени от космически телескоп "Планк".

Душа

Според теорията за биоцентризма има изобилие от места и други Вселени, където душата ни може да мигрира след смъртта на тялото.

Но съществува ли всъщност душата? Има ли научна теория за съзнанието, която да потвърди подобно твърдение?

Според д-р Стюърт Хамероф, феноменът ПБС (Преживяване, Близко до Смъртта) се случва, когато квантовата информация, която населява нервната система, напуска тялото и изчезва във Вселената.

Противно на материалистичните възприятия за съзнанието д-р Хамероф предлага алтернативно обяснение на съзнанието, което може да се хареса и на рационалния научен ум, и на личните интуиции.

Душите ни са изградени от самата консистенция на Вселената и може би съществуват от началото на Времето. Нашите мозъци са просто приемници и увеличители за протосъзнанието, което е присъщо за материята Пространство-Време.

Така че... има ли наистина част от съзнанието ни, която не е материална и ще продължи да живее след смъртта на физическото ни тяло...?

Въпросът чака отговор.

По текст на theearthchild.co.za - превод на Александър Спасов

---

* Ланза е експерт в регенеративната медицина и научен директор на Advanced Cell Technology Company (компания за перспективни клетъчни технологии). Преди да стане известен с широките си изследвания, насочени към стволови клетки, той провежда няколко успешни опита за клониране на застрашени животински видове.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3