Sandanski1.com

ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова

Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански. Чуйте ги... ВИДЕО. Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански

Кирил Ханджийски - Гулит: Проблемът с приема на първокласници в Сандански е страшен Кирил Ханджийски - Гулит: Проблемът с приема на първокласници в Сандански е страшен

Известен американски учен: Съзнанието се пренася в друга Вселена след смъртта, живеем вечно Известен американски учен: Съзнанието се пренася в друга Вселена след смъртта, живеем вечно

08 Feb 2017 :: Sandanski1.com

Всяващата надежда, но изключително противоречива теория на проф. Робърт Ланза, има много несъзнателни последователи - не само обикновени хора, желаещи да живеят вечно, но и известни учени

Книга, наречена "Биоцентризъм: Как животът и съзнанието са ключът към разбирането природата на Вселената", разбуни духовете в Интернет, защото в нея се твърди, че животът не свършва със смъртта, а напротив – може да трае вечно.

Авторът на публикацията, ученият д-р Робърт Ланза*, поставен на трето място в листа на най-важните учени в света от "Ню Йорк Таймс", не се съмнява, че това е възможно - отвъд времето и пространството (може би) ще живеем вечно...

Освен с медицина Ланза започва да се занимава преди време интензивно и с квантова механика, и с астрофизика. Това дава начало на нова теория за биоцентризма, която професорът отскоро "проповядва".

Биоцентризмът учи, че животът и съзнанието са фундаментални елементи на Вселената. Че именно съзнанието е, което създава материалната Вселена, а не обратното, стои в основата на биоцентризма.

Ланза е убеден, че законите, силите и константите на Вселената изглеждат така, сякаш са добре "настроени" за развитието на живот. Професорът твърди още, че интелектът е съществувал преди материята.

Ланза казва: Ние носим пространството и времето с нас както костенурките в черупките си. Образно речено, дори "черупките" (нашите тела) да паднат, ние (интелектът ни) ще продължим да съществуваме. Завинаги...

В теорията си Ланза прави извод, че смъртта на съзнанието просто не съществува. Идеята за смъртта има сила, само защото хората я свързват с гибелта собственото си тяло, което рано или късно изчезва. Но не и съзнанието - то е способно да бъде навсякъде: Както в човешкото тяло, така и извън него.

Ланза смята, че нашата Вселена не е самотна, могат да съществуват едновременно множество Вселени.

В една от тях тялото ни може да бъде мъртво, но в друга да продължава съществува, "попивайки" съзнанието, което е мигрирало в същата Вселена.

Това означава, че мъртъв човек може да пътува през своеобразен тунел, без да пристигне в рай или ад, а в свят, подобен на този, който е населявал, бидейки отново жив. И така, до самата безкрайност. Като руска матрьоша - от един отвъден живот - в друг.

Множество светове

Тази всяваща надежда, но изключително противоречива теория на Ланза, има много несъзнателни последователи, не само нормални простосмъртни, желаещи да живеят вечно, но и известни учени.

Има физици и астрофизици, които са склонни да се съгласят със съществуването на паралелни светове и които предполагат, че съществуването на множество Вселени е възможно. Множествеността на Вселените е научен концепт, който те защитават и вярват, че няма физически закони, което биха "забранили" съществуването на паралелни светове.

Фактът, че нашата Вселената не е сама, е подкрепен от данни, получени от космически телескоп "Планк".

Душа

Според теорията за биоцентризма има изобилие от места и други Вселени, където душата ни може да мигрира след смъртта на тялото.

Но съществува ли всъщност душата? Има ли научна теория за съзнанието, която да потвърди подобно твърдение?

Според д-р Стюърт Хамероф, феноменът ПБС (Преживяване, Близко до Смъртта) се случва, когато квантовата информация, която населява нервната система, напуска тялото и изчезва във Вселената.

Противно на материалистичните възприятия за съзнанието д-р Хамероф предлага алтернативно обяснение на съзнанието, което може да се хареса и на рационалния научен ум, и на личните интуиции.

Душите ни са изградени от самата консистенция на Вселената и може би съществуват от началото на Времето. Нашите мозъци са просто приемници и увеличители за протосъзнанието, което е присъщо за материята Пространство-Време.

Така че... има ли наистина част от съзнанието ни, която не е материална и ще продължи да живее след смъртта на физическото ни тяло...?

Въпросът чака отговор.

По текст на theearthchild.co.za - превод на Александър Спасов

---

* Ланза е експерт в регенеративната медицина и научен директор на Advanced Cell Technology Company (компания за перспективни клетъчни технологии). Преди да стане известен с широките си изследвания, насочени към стволови клетки, той провежда няколко успешни опита за клониране на застрашени животински видове.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3