Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Да бъдем приятели – благотворителен концерт в ДГ "Пролет"

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Земеделска професионална гимназия успешно започна изпълнението на международната си програма за 2017 Земеделска професионална гимназия успешно започна изпълнението на международната си програма за 2017

10 Mar 2017 :: Sandanski1.com

Тези дни приключи двуседмичното опознавателното пътешествие и учебна практика на 16 ученици от X д, XII д и XII г клас, професия "Агроеколог", в град Брага, трети по големина в Португалия

Земеделска професионална гимназия успешно започна изпълнението на международната си програма за 2017.

Тези дни приключи двуседмичното опознавателното пътешествие и учебна практика на 16 ученици от X д, XII д и XII Г клас, професия "Агроеколог", в град Брага, трети по големина в Португалия. Програмата е "Еразъм + - Мобилност на обучаеми и персонал".

"Още с пристигането ни в Португалия усетихме не само професионалното отношение, но и гостоприемството на домакините", споделиха пратениците ан Сандански.

Учениците са били разделени на три групи, а трудовият им график - със заетост 6 часа всеки ден, включващ професионално обучение в истинска работна среда, свързана с професията.

Всяка от групите е практикувала в стопанства с различни дейности - производството на екологично чисти продукти, отглеждане на рози и малинови насаждения и култивиране на билки.

Дейностите по проекта имат за цел да подкрепят обучаемите гимназисти в процеса на придобиване на ключови компетентности с цел подобряване на тяхното личностно развитие и работоспособност, отговарящи на изискванията на европейския пазар на труда.

След приключването на обучението си учениците ще имат възможност да приложат придобитите умения на практика в България.

По време на практиката домакините от Bragamob, са организирали и три екскурзии за нашите ученици – обиколка на Брага, посещение на Порто, пътешествие до столицата Лисабон и градчето Фатима -значима, свещена християнска обител.

"С тази мобилност учениците не само получиха ценен опит и професионални знания и умения в земеделието, но се запознаха с малка, но значима част от културата на една от най-красивите страни в Европа. Видяхме световно известни паметници на културата, зрелищна архитектура, опитахме португалски ястия, получихме изключително доброжелателно отношение от страна на португалците. Оставихме отлично впечатление у работодателите-наставници, които ни предоставиха стопанствата си за осъществяване на практиката. Няма как да не споделим единодушното мнение на изпълнителните директори на Bragamob, че българските ученици са сред най-трудолюбивите и най-отговорните", коментираха преподавателите.

След успешно проведената практическа мобилност всеки от учениците получи Europass Mobility Certificate.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041