Sandanski1.com

Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес

ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански? ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански?

Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищата Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищатаРедакционни

Сърнички, елени и кенгура в парк ВИДЕО. Сърнички, елени и кенгура в парк "Свети Врач", град Сандански?

Синдикат Синдикат "Образование": МОН ограбва с по 200 лв. на месец всеки български учител

Още 300 млн. лв. за НЗОК, ако началната заплата на лекар е 1500 лв.

05 Apr 2017 :: Sandanski1.com

При съществуващата система такова увеличение трябва да стане чрез увеличаване на цените на клиничните пътеки

София, 5 април, БТА. За да се осигури начална заплата на лекар в размер на 1500 лв., са необходими още 250-300 млн. лв. в бюджета на НЗОК за болнична помощ, ако са покрити всички останали разходи.

Това коментира пред журналисти подуправителят на НЗОК д-р Димитър Петров, който присъства на дискусия, посветена на остойностяването на труда на медицинските специалисти.

Пред журналисти представители на съсловната организация и на КТ "Подкрепа" изразиха мнение, че началната лекарска заплата трябва да бъде не по-ниска от 1500 лв. Тази година няма такава възможност, каза още Петров.

Той подчерта, че това "зависи от хората, които приемат бюджета, от размера на вноската, от осигурителния доход и от това, което държавата плаща като вноски".

При съществуващата система такова увеличение трябва да стане чрез увеличаване на цените на клиничните пътеки, допълни Петров.

В извънболничната помощ, в добрите практики това възнаграждение е реалистично и тези нива са достигнати, особено при лекарите, работещи по 6-8 часа дневно, каза Димитър Петров.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041