Sandanski1.com

ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански

ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г. ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г.

За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезатели За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезателиРедакционни

През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите

Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната

ВИДЕО. Среща с призрак ВИДЕО. Среща с призрак

Още 300 млн. лв. за НЗОК, ако началната заплата на лекар е 1500 лв.

05 Apr 2017 :: Sandanski1.com

При съществуващата система такова увеличение трябва да стане чрез увеличаване на цените на клиничните пътеки

София, 5 април, БТА. За да се осигури начална заплата на лекар в размер на 1500 лв., са необходими още 250-300 млн. лв. в бюджета на НЗОК за болнична помощ, ако са покрити всички останали разходи.

Това коментира пред журналисти подуправителят на НЗОК д-р Димитър Петров, който присъства на дискусия, посветена на остойностяването на труда на медицинските специалисти.

Пред журналисти представители на съсловната организация и на КТ "Подкрепа" изразиха мнение, че началната лекарска заплата трябва да бъде не по-ниска от 1500 лв. Тази година няма такава възможност, каза още Петров.

Той подчерта, че това "зависи от хората, които приемат бюджета, от размера на вноската, от осигурителния доход и от това, което държавата плаща като вноски".

При съществуващата система такова увеличение трябва да стане чрез увеличаване на цените на клиничните пътеки, допълни Петров.

В извънболничната помощ, в добрите практики това възнаграждение е реалистично и тези нива са достигнати, особено при лекарите, работещи по 6-8 часа дневно, каза Димитър Петров.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3