Sandanski1.com

МОН публикува линковете за достъп до електронните учебници МОН публикува линковете за достъп до електронните учебници

Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите? Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите?

Свинщини край река Струма, близо до град Сандански Свинщини край река Струма, близо до град Сандански

Още 300 млн. лв. за НЗОК, ако началната заплата на лекар е 1500 лв.

05 Apr 2017 :: Sandanski1.com

При съществуващата система такова увеличение трябва да стане чрез увеличаване на цените на клиничните пътеки

София, 5 април, БТА. За да се осигури начална заплата на лекар в размер на 1500 лв., са необходими още 250-300 млн. лв. в бюджета на НЗОК за болнична помощ, ако са покрити всички останали разходи.

Това коментира пред журналисти подуправителят на НЗОК д-р Димитър Петров, който присъства на дискусия, посветена на остойностяването на труда на медицинските специалисти.

Пред журналисти представители на съсловната организация и на КТ "Подкрепа" изразиха мнение, че началната лекарска заплата трябва да бъде не по-ниска от 1500 лв. Тази година няма такава възможност, каза още Петров.

Той подчерта, че това "зависи от хората, които приемат бюджета, от размера на вноската, от осигурителния доход и от това, което държавата плаща като вноски".

При съществуващата система такова увеличение трябва да стане чрез увеличаване на цените на клиничните пътеки, допълни Петров.

В извънболничната помощ, в добрите практики това възнаграждение е реалистично и тези нива са достигнати, особено при лекарите, работещи по 6-8 часа дневно, каза Димитър Петров.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3