Sandanski1.com

ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова

Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански. Чуйте ги... ВИДЕО. Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански

ВИДЕО. Увеличава се броят на дарителите, които помагат на читалищната библиотека в Сандански ВИДЕО. Дарителите помагат на читалищната библиотека в Сандански

Людмил Карамитов: Ивайло Калфин предложи да говорим за спортно-възстановителна база в Сандански

06 Apr 2017 :: Sandanski1.com

Калфин отскоро е специален съветник на комисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, а Карамитов - председател на борда на директорите на държавното дружество "Академика" 2011

"Има реална възможност в Сандански да бъде изградена спортно-възстановителна база, която да работи целогодишно и да бъде на разположение на спортисти от цяла Европа, съобщи Людмил Карамитов, отскоро - председател на Съвета на директорите на държавното дружество "Академика 2011" ЕАД*, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта.

Карамитов каза още, че наскоро е получил уверение за това от Ивайло Калфин, бивш вицепремиер, който само преди дни стана специален съветник на комисаря по бюджета Гюнтер Йотингер.

Както вече съобщихме, откриват се и отлични възможности лекоатлетическата писта на градския стадион да бъде решително модернизирана, така че да отговаря на всички изисквания на IAAF - Международната федерация за лека атлетика.

Първият етап от този проект, финансиран от държавния бюджет, предвижда инвестиция от 250 000 лева и вече е гарантиран.

Вторият етап, който е предмет на активно обсъждане и делови срещи, в които участва и служебният министър проф. Даниела Дашева, вероятно ще разшири обема на финансирането до 900 000, дори 1 000 000 лева.

"Осъществяването на този проект ще направи Сандански център на леката атлетика от европейска величина. При нас ще тренират спортисти от континента, ще има сериозен тласък в развитието на спортния туризъм. Достатъчно е да кажем, че по норматив на ден за един спортист се полагат 50 евро. В работата ни имаме пълната подкрепа и съдействие на кмета на общината Кирил Котев", коментира Карамитов.

Чуйте кратко интервю с него, в което той очертава и други възможности за развитието на спортната база в Сандански:* "Академика 2011" ЕАД е търговско дружество стопанисващо държавни имоти в София и страната с принципал Министерство на физическото възпитание и спорта. В активите на дружеството са едни от най-големите спортни обекти в България, които са с уникални възможности за провеждането на спортни и културни мероприятия, като в по-голямата си част са с национално и международно значение. По-значимите обекти в активите на дружеството са Зимен дворец на спорта, зала "Фестивална", стадион "Академик", спортни обекти по Черноморието.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3