Sandanski1.com

ПГ „Яне Сандански“ Сандански връчи дипломи на Випуск 2017 ПГ „Яне Сандански“ връчи дипломи на Випуск 2017

Мелнишки дни на възрожденската култура. 1 и 2 юли Мелнишки дни на възрожденската култура. 1 и 2 юли

Училищните обществени съвети от Сандански организират среща с властитеВИДЕО. САНДАНСКИ. Родители: забрана на наргилета за деца и юноши в заведенията!Редакционни

През 1966 година в Сандански е открит Младежки дом През 1966 година в Сандански получава своя Младежки дом. Постигнатото през годините на съществуването му впечатлява

ВИДЕО. Дебат за бъдещото кино в Сандански. Как би изглеждало то ВИДЕО. Дебат за бъдещото кино в Сандански. Как би изглеждало то

Как се убива дърво. Опитът на Сандански Как се убива дърво. Опитът на Сандански

Санирането ще е безплатно само за блокове с повече бедни и пенсионери

19 Apr 2017 :: Sandanski1.com

Схемата за процент самоучастие се обсъждаше още в мандата на правителството на ГЕРБ, но не беше приложено

Служебният кабинет забавил пътните ремонти според Л. Павлова
ГЕРБ и "Обединени патриоти" са се разбрали програмата за саниране на жилища да бъде продължена. Но ще бъде променена - като изцяло безплатно ще бъде санирането само за кооперациите, в които живеят бедни хора и пенсионери. Т

ова съобщи бившият регонален министър Лиляна Павлова пред Нова тв.

Схемата за процент самоучастие се обсъждаше още в мандата на правителството на ГЕРБ, но не беше приложено. Тогава вариантите бяха между 15 и 25% собствени средства от хората.

"Сградите, в които живеят основно бедни хора или пенсионери ще бъдат санирани безплатно. В сградите, където преобладават млади работещи семейства може да има и тяхно участие в размер на 5-10%", каза Павлова пред Нова телевизия.

Лиляна Павлова (ГЕРБ) обвини служебното правителство за лошото състояние на пътищата в страната. Тя обяви, че близо половината от 40-те хиляди километра държавните и общинските пътища имат нужда от ремонт. Павлова обясни, че е имало предвидени ремонти след зимата за някои от тях, но служебното правителство така и не ги започнало.

"Нямаше кой да контролира служебното правителство. Не даваха отговори на важни въпроси. Сега ще мога да им задам въпроси като редовен депутат", каза Павлова.
Според нея задръстванията по магистрала "Хемус" ще продължат до лятото и пак обвини служебното правителство за забавените ремонти. Според нея по тунелите на аутобана са “закачени няколко кабела“ за няколко месеца и не е правено нищо друго.

Павлова отхвърли обвиненията около програмата за саниране и ги определи като лов на вещици.

„Това е програма, с която правим цялостно обновяване на жилищните сгради, обновяване на техния живот, което е изключително важно за старите панелки. Целта беше да направим не само саниране, а и да направим цялостен ремонт на тези сгради. Пазарът определя цената, нормално е да е 250-290 лв., има сгради, които са правени преди да сложим таван и са правени на по-високи цени”, заяви Павлова.

„Цената от 150 лева е утвърдена от нашето правителство, от мен като министър, но тя стеснява обхвата на дейностите, които влизат”.

И уточни, че Обединените патриоти първоначално са били против програмата, след което са се разбрали на приемлив компромис – да продължи, но със собствено самоучастие.

Според Лиляна Павлова до края на месеца ще стане ясен форматът на кабинета.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3