Sandanski1.com

Джули и Лили: ВИДЕО. Джули и Лили: "България не трябва да е това, което е в момента..."

Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите? Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите?

Свинщини край река Струма, близо до град Сандански Свинщини край река Струма, близо до град Сандански

Д-р Николай Петров: Клиничните пътеки си изиграха времето и ролята Д-р Николай Петров: Клиничните пътеки си изиграха времето и ролята

21 May 2017 :: Sandanski1.com

Диагностично свързаните групи са по-справедливи от клиничните пътеки, но ще струват с 30% повече. Това прави още 1 милиард

Системата на клиничните пътеки си изигра времето и ролята. Клиничната пътека е вкарване на рамка с мотива, че се залага на еднакво качество в различните болници. Това е добрата страна на клиничните пътеки. Лошата е, че те не покриват всички разходи. „

Не покриват например придружители, а те понякога са необходими. Ако имаш фрактура, пътеката покрива само нея. Тя не лекува причината. Това заяви в предаването „120 минути” здравният министър ген. д-р Николай Петров.

Има императивен срок на престой по клинична пътека, но пациентът може да остане още в болничното заведение по преценка на лекаря. Имал съм пациентка във ВМА, която е лежала 4 месеца. Няма такава пътека. Ако престоят се проточи, сумата не се проточва, продължава ген. Петров.

Диагностично свързаните групи са по-справедливи от клиничните пътеки, но ще струват с 30% повече. Това прави още 1 милиард.

Няма да вървим към връщане на пръстовия отпечатък. Ще вървим към рамка, която няма да има авторство, а ще е наднационална. Още обсъждаме тази рамка.
Д-р Петров обясни как е стопил разходите на ВМА по времето, което бе неин директор. Орязахме разходите за охрана, смених антибиотика например... Орязването на разходите обаче не е панацея, но помага. Ще настоявам за повече пари в здравеопазването”.

Тъй като д-р Петров наследи ген. Тонев като директор на ВМА, той заяви: „Ген. Тонев направи много за ВМА, дори за моето израстване. Заболя ме много за неговите обвинения. Виждах се с него на кафе на Прошка".

Попитан какво трябва да се направи за психично болните, за да не представляват заплаха за хората, здравният министър отговори: „Трябва да има регистър на психично болните. Имаше такъв, но бе закрит. Някои психично болни имат оръжия и са опасни”.

На финала на разговора ген. Петров направи следното обръщение към своите колеги и техните пациенти:

„Вярвайте на своите лекари, не ги съдете толкова тежко, защото те са като вас. Ние също сме пациенти. На лекарите пожелавам здраве и вяра. Искам да се обърна към специалистите по здравна грижа, те са в най-лошо положение и са най-нископлатени. Ще мислим и за тях”.

frognews.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3