Sandanski1.com

Джули и Лили: ВИДЕО. Джули и Лили: "България не трябва да е това, което е в момента..."

Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите? Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите?

Свинщини край река Струма, близо до град Сандански Свинщини край река Струма, близо до град Сандански

Струмяни отново видя ГКПП Струмяни отново видя ГКПП "Клепало" през крив макарон

07 Jul 2017 :: Sandanski1.com

По общата ни 165-километрова с Р Македония граница имаме едва три ГКПП, няма жп връзка между двете държави, нито магистрала

Бъдещето на ГКПП "Клепало" - проект, който се мотае от юни 1999 година, остава твърде неясно и отново и, за кой ли път - по вина на българската държава.

Това пролича от отговора на министъра на външните работи Екатерина Захариева по повод питане на депутата от Област Благоевград Николай Божкилов.

Захариева определи срок от поредни "няколко години", необходими, за да се построи 30-километровата пътна отсечка между селата Струмяни и Клепало.

Финансирането ще се търси от ЕС, Бойко Борисов и министърът на транспорта Московски са поели ангажимент за това пред македонския премиер Заев при скорошното му посещение у нас.

Трябва да припомним, че македонската страна, в изпълнение на межуправителствена спогодба, е изградила на своя територия всичко необходимо отдавна, българският принос към общия проект е кръгла нула, дори след одобрен проект по програма ФАР в периода 2005-2007 година

"По общата ни 165-километрова с Р Македония граница имаме едва три ГКПП, няма жп връзка между двете държави, нито магистрала", отбеляза Захариева.

Тя съобщи, че през миналата година 580 000 туристи от Р Македония са посетили страната ни, ръст 10.5%, докато българите пътували в западната ни съседка са били с 10 000 по-малко.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3