Sandanski1.com

Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: "Есен в Сандански"

Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич

През 2018 г. няма да се заделят пари за саниранеПрез 2018 г. няма да се заделят пари за саниранеРедакционни

Започна обособяването на индустриална зона Сандански Започна обособяването на индустриална зона Сандански

 Бождовският язовир е трябвало да осигури 5 млн. куб метра вода за Сандански Бождовският язовир е трябвало да осигури 5 млн. куб метра вода за Сандански

Допитването за обединението на болниците в Сандански и Петрич: Господи, дано не боледуваме! Допитването за обединението на болниците в Сандански и Петрич: "Господи, дано не боледуваме!"

Няма опасно замърсяване на въздуха от пожара при Кресна, уверява РИОСВ - Благоевград Няма опасно замърсяване на въздуха от пожара при Кресна, уверява РИОСВ - Благоевград

30 Aug 2017 :: Sandanski1.com

В текста е вградено видео, заснето от борда на хеликоптерите, участвали в гасенето им

Няма регистрирани превишения на допустимите норми на замърсяване на въздуха вследствие на горския пожар в района на Кресненското дефиле, който продължава вече седмица.

Това уверяват от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Благоевград в отговор на запитване на "Дневник" дали има измерени опасни за гражданите нива на замърсяване в засегнатите населени места, има ли публикувана информация, която да предупреждава за рискове, както и препоръчителни мерки как да се защитят и предпазят от опасни замърсители във въздуха.

Заради сложната обстановка в района със заповед на областния управител на Благоевград на 24 август беше обявено бедствено положение, което днес (29 август 2017 г.) беше отменено. На сайта на община Кресна и на РИОСВ – Благоевград липсват новини и предупредителна информация за гражданите за качеството на въздуха по време на пожара.По време на огнената стихия, която бушува седмица, качеството на въздуха е било измервано регулярно с мобилна апаратура от регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Благоевград, обясняват от РИОСВ. Замерванията не са регистрирали наднормени резултати, посочват от екоинспекцията, като се позовават на информация на кризисния щаб, разположен на мястото на пожара.

По време на извънредни ситуации и горски пожари, пожарната отговаря за измерванията на нивата на замърсяване на въздуха, както и за предупредителна информация в случай, че нивата са опасни за гражданите, обясняват от МОСВ.

От своя страна екоинспекцията в Благоевград заявява, че не се налагат допълнителни измервания за качеството на атмосферния въздух в населените места, засегнати от пожара, тъй като няма данни за промишлен източник на замърсяване.

Пожарът е обхванал площ от над 20 000 дка - борова и смесена гора, сухи треви и храсти. На територията няма разположени промишлени обекти и складове за съхранение на опасни химични вещества.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3