Sandanski1.com

Сандански: Започва саниране на панелни жилищни сгради

12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия 12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия

Сдружението на хотелиерите от Сандански определи благотворителните си каузи за Коледа Сдружението на хотелиерите от Сандански определи благотворителните си каузи за Коледа

Родители внесоха подписка в НС с искане за камери в детските заведения

06 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Изграждането на вътрешно видеонаблюдение става само с изричното съгласие на родителите

За видеонаблюдение във всички детски градини и ясли у нас настояват родители от цялата страна, които внесоха подписка в парламента с искане за незабавни промени в закона.

До тук се стигна след серия от случаи на насилие в детски заведения през изминалите месеци, припомня Нова телевизия.

През май Столична община обеща да постави камери отвън и вътре във всички 24 ясли.

Към момента обаче това не се е случило.

„В 83% от детските градини на територията на общината вече има изградена система за видеонаблюдение”, увери служителят на кметството Мария Минчева.

Камери обаче има само отвън. Видеонаблюдение в помещенията за децата е поставено в едва 30% от детските градини.

За цялата страна процентът е дори по-малък. Затова родители, обединени в инициативен комитет, внесоха в парламента 10 000 подписа с предложения за промени в закона.

Изграждането на вътрешно видеонаблюдение става само с изричното съгласие на родителите. Дори само един обаче да откаже, камери нямало как да се сложат, твърдят от общината.

Сред другите искания на майките и бащите са да бъдат осигурени ресурсни учители, психолози и логопеди за всички деца със специални образователни потребности.

Родителите настояват и да получат възможност да прекарват повече време в яслата, за да могат децата им да се адаптират по-лесно.

Ако всички тези искания не бъдат чути, родителите са готови и на по-радикални действия като например да излязат на национален протест.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3