Sandanski1.com

ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова

Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански. Чуйте ги... ВИДЕО. Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански

Кирил Ханджийски - Гулит: Проблемът с приема на първокласници в Сандански е страшен Кирил Ханджийски - Гулит: Проблемът с приема на първокласници в Сандански е страшен

Родители внесоха подписка в НС с искане за камери в детските заведения

06 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Изграждането на вътрешно видеонаблюдение става само с изричното съгласие на родителите

За видеонаблюдение във всички детски градини и ясли у нас настояват родители от цялата страна, които внесоха подписка в парламента с искане за незабавни промени в закона.

До тук се стигна след серия от случаи на насилие в детски заведения през изминалите месеци, припомня Нова телевизия.

През май Столична община обеща да постави камери отвън и вътре във всички 24 ясли.

Към момента обаче това не се е случило.

„В 83% от детските градини на територията на общината вече има изградена система за видеонаблюдение”, увери служителят на кметството Мария Минчева.

Камери обаче има само отвън. Видеонаблюдение в помещенията за децата е поставено в едва 30% от детските градини.

За цялата страна процентът е дори по-малък. Затова родители, обединени в инициативен комитет, внесоха в парламента 10 000 подписа с предложения за промени в закона.

Изграждането на вътрешно видеонаблюдение става само с изричното съгласие на родителите. Дори само един обаче да откаже, камери нямало как да се сложат, твърдят от общината.

Сред другите искания на майките и бащите са да бъдат осигурени ресурсни учители, психолози и логопеди за всички деца със специални образователни потребности.

Родителите настояват и да получат възможност да прекарват повече време в яслата, за да могат децата им да се адаптират по-лесно.

Ако всички тези искания не бъдат чути, родителите са готови и на по-радикални действия като например да излязат на национален протест.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3