Sandanski1.com

Емил Терзийски е един от четиримата директори, получили наградата Емил Терзийски е един от четиримата директори на училища, получили наградата "Св. Иван Рилски"

24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна 24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна

ВИДЕО. Из историята на Сандански. Българо-югославските събори, 70-те години на XX век ВИДЕО. Из историята на Сандански. Българо-югославските събори, 70-те години на XX век

В Сандански започна двадесет и второто издание на Балкански младежки фестивал "Младостта на Балканите"

07 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Приветствие към организатори, участници и публика отправи и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева

С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала в Летен театър на град Сандански започна двадесет и второто издание на Балкански младежки фестивал "Младостта на Балканите".

Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Летния театър.

Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански – Кирил Котев, който поздрави всички в препълнения Летен театър с Националния празник на България- 6 септември.

„За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да разгърнете на 100 % потенциала и възможностите си и всеки от вас ще покаже най-добре своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала“ – каза още от сцената на Летния театър Кирил Котев.

Приветствия към организатори, участници и публика отправиха и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, зам.–министърът на икономиката Александър Манолев и Атанас Стоянов – народен представител.

Сред официалните гости бяха още Зорица Органджиева – зам.-кмет на община Сандански и Георги Трайков – зам.-кмет на Община Сандански.

Вечерта, изпълнена с настроение започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и танцьори от Сърбия, Косово, Черна гора и др., които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.

Днес фестивалът продължава с изложба, работилници за рисуване с естествени материали, сцена за традиционни изкуства и фестивална програма.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3