Sandanski1.com

Сандански: Започва саниране на панелни жилищни сгради

12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия 12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия

Община Кресна въведе интернет плащане на местните данъци и такси Община Кресна въведе интернет плащане на местните данъци и таксиРедакционни

Сандански, Кресна и Струмяни получават 9.3 млн. лева за изграждане на две инсталации за компостиране Сандански, Кресна и Струмяни получават 9.3 млн. лева за изграждане на две инсталации за компостиране

Отсечката от Кресна до Сандански ще бъде пусната предсрочно ВИДЕО. Отсечката от Кресна до Сандански ще бъде пусната предсрочно

Дроновете долетяха и ни свариха по бели гащи Дроновете долетяха и ни свариха по бели гащи

В Сандански започна двадесет и второто издание на Балкански младежки фестивал "Младостта на Балканите"

07 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Приветствие към организатори, участници и публика отправи и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева

С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала в Летен театър на град Сандански започна двадесет и второто издание на Балкански младежки фестивал "Младостта на Балканите".

Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Летния театър.

Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански – Кирил Котев, който поздрави всички в препълнения Летен театър с Националния празник на България- 6 септември.

„За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да разгърнете на 100 % потенциала и възможностите си и всеки от вас ще покаже най-добре своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала“ – каза още от сцената на Летния театър Кирил Котев.

Приветствия към организатори, участници и публика отправиха и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, зам.–министърът на икономиката Александър Манолев и Атанас Стоянов – народен представител.

Сред официалните гости бяха още Зорица Органджиева – зам.-кмет на община Сандански и Георги Трайков – зам.-кмет на Община Сандански.

Вечерта, изпълнена с настроение започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и танцьори от Сърбия, Косово, Черна гора и др., които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.

Днес фестивалът продължава с изложба, работилници за рисуване с естествени материали, сцена за традиционни изкуства и фестивална програма.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3