Sandanski1.com

Емил Терзийски е един от четиримата директори, получили наградата Емил Терзийски е един от четиримата директори на училища, получили наградата "Св. Иван Рилски"

24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна 24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна

ВИДЕО. Из историята на Сандански. Българо-югославските събори, 70-те години на XX век ВИДЕО. Из историята на Сандански. Българо-югославските събори, 70-те години на XX век

Първият за Югозападна България Национален фестивал на любителския театър, състоял се в Разлог, приключи

13 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Председател на колектива на журито бе директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин

„Мехомия“ 2017 остави трайни следи у зрителите от Разлог и страната. Три дни публиката се наслаждаваше на любителския театър, който по нищо не се отличава от професионалния.

„Не всеки крадец е мошеник“, с режисьор Велина Кулина, изигран от Самодейния театрален състав към читалището в Разлог, бе последната постановка от фестивала. Преди него Театралната трупа при НЧ „Христо Ботев – 1872“ от град Нови Пазар, постави на сцена „Любовен лабиринт“.

Идеята за провеждането на Националния фестивал на любителския театър е на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и на Николай Дойнов - председател на Съюза на читалищата в България.

Председател на колектива на журито бе директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин, а за всички трупи бяха осигурени грамоти и награден фонд.

Организатори на мероприятието са Община Разлог, читалището и с подкрепата на Министерството на културата. 

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3