Sandanski1.com

ВИДЕО. Юлиана, Ваня и Дани очакват да ги подкрепите. Извън Facebook ВИДЕО. Юлиана, Ваня и Дани очакват да ги подкрепите. Извън Facebook

ВИДЕО. Избитите български училища - порното на ВИДЕО. Избитите български училища - порното на "демокрацията". Цапарево

ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед с окото на дрон ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед с окото на дронРедакционни

Димитър Попгеоргиев Беровски е най-изявената фигура в освободителните борби на българите от Македония Димитър Попгеоргиев Беровски е най-изявената фигура в освободителните борби на българите от Македония

Урок по български Урок по български

Гражданската инициатива "Да спрем машината за неравенство!" увеличава подкрепата си

27 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Хлябът не е лукс, а необходимост!

Синдикална федерация на служителите в МВР подкрепя гражданската инициатива "Да спрем машината за неравенство!", която предлага преразпределяне на данъчната тежест в България, чрез въвеждане на необлагаем минимум за доходите в размера на минималната работна заплата и въвеждане на намалени ставки на ДДС от 9 % за стоки от първа необходимост.

Българската данъчна система в нито един свой компонент не компенсира хората с по-ниски доходи.

В период от десет години, след въвеждането на сериозни данъчни промени в България, няма показатели, потвърждаващи сериозни намерения за подпомагане на населението с по-ниски доходи.

Системата ощетява обикновения българин и води до трайни неравенства, които са вредни в икономически план и от морална гледна точка.

Данъчното облагане, в сегашния му вид е безкрайно по-тежко за бедните граждани, тъй като дължат данък върху приходите си, дори когато не могат да покрият разходите си с тях.

Съкращенията на доходите се превръщат в синоним на понятието „реформа”. Докато в България под разпределяне на бюджет се взима предвид само разходната му част и се разсъждава как тя да бъде съкратена, а държавата не е балансьор между интересите на труда и на капитала, обикновеният гражданин ще бъде дискриминиран.

Хлябът не е лукс, а необходимост!

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041