Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18% Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18%

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Гражданската инициатива "Да спрем машината за неравенство!" увеличава подкрепата си

27 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Хлябът не е лукс, а необходимост!

Синдикална федерация на служителите в МВР подкрепя гражданската инициатива "Да спрем машината за неравенство!", която предлага преразпределяне на данъчната тежест в България, чрез въвеждане на необлагаем минимум за доходите в размера на минималната работна заплата и въвеждане на намалени ставки на ДДС от 9 % за стоки от първа необходимост.

Българската данъчна система в нито един свой компонент не компенсира хората с по-ниски доходи.

В период от десет години, след въвеждането на сериозни данъчни промени в България, няма показатели, потвърждаващи сериозни намерения за подпомагане на населението с по-ниски доходи.

Системата ощетява обикновения българин и води до трайни неравенства, които са вредни в икономически план и от морална гледна точка.

Данъчното облагане, в сегашния му вид е безкрайно по-тежко за бедните граждани, тъй като дължат данък върху приходите си, дори когато не могат да покрият разходите си с тях.

Съкращенията на доходите се превръщат в синоним на понятието „реформа”. Докато в България под разпределяне на бюджет се взима предвид само разходната му част и се разсъждава как тя да бъде съкратена, а държавата не е балансьор между интересите на труда и на капитала, обикновеният гражданин ще бъде дискриминиран.

Хлябът не е лукс, а необходимост!

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041