Sandanski1.com

Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: "Есен в Сандански"

Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич

През 2018 г. няма да се заделят пари за саниранеПрез 2018 г. няма да се заделят пари за саниранеРедакционни

Започна обособяването на индустриална зона Сандански Започна обособяването на индустриална зона Сандански

 Бождовският язовир е трябвало да осигури 5 млн. куб метра вода за Сандански Бождовският язовир е трябвало да осигури 5 млн. куб метра вода за Сандански

Допитването за обединението на болниците в Сандански и Петрич: Господи, дано не боледуваме! Допитването за обединението на болниците в Сандански и Петрич: "Господи, дано не боледуваме!"

 XIV-то издание на фестивал „Малешево пее и танцува“, Микрево, 20-22 октомври XIV-то издание на фестивал „Малешево пее и танцува“, Микрево, 20-22 октомври

29 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Професионално жури, под председателството на проф. акад. доц. Красимир Петров, ще обяви над 60 награди на класираните в състезателната програма участници

Община Струмяни отново е домакин и основен организатор на XIV-то издание на МФФ "Малешево пее и танцува", който ще се състои от 20 до 22 октомврир в село Микрево.

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата и с помощта на много партньори и спомоществуватели: фондация "Арт център Илинденци", читалищата в Община Струмяни, образователни и други институции, Общинска администрация, както и много доброволци.

Медийни партньори на фестивала са ТВ "Родина", БНР – Благоевград, Фен ТВ, Фен Фолк ТВ, регионални и национални електронни медии.

Конкурсната програма е организирана в три състезателни дни /петък,събота и неделя/ от 9 часа до 18 часа.

Участие ще вземат участие 270 регистрирани към момента творчески единици – индивидуални изпълнители, състави, ансамбли и групи, включващи над 3500 души.

Най-многобройните участници са цяла България, както и групи от Македония, Сърбия, Гърция, Молдова, Беларус, Чехия, Полша и Босна и Херцеговина.

Във вечерните спектакли зрителите ще откриват най-доброто от деня, паралелно с богатата програма от гостуващи фолклорни изпълнители, с които всеки ще танцува и ще се забавлява.

В петъчната вечер ще гостува народната певица Боряна Карпузова, в съботната - след откриващата фестивална церемония, ще гостува Националният ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев" и обичаната народна певица Румяна Попова.

В неделната вечер, преди награждаването на лауреатите на XIV-то издание на МФФ "Малешево пее и танцува", гостите на фестивала ще имат възможност да се насладят на неповторимия спектакъл "Осмото чудо", представен от Националния фолклорен ансамбъл "Българе".

Традиционната заря ще озари небето над село Микрево и ще покани всички посетители да заиграят кръшно македонско хоро с обичания фолклорен изпълнител Малин Домозетски.

Атмосферата и емоцията на фестивала ще се усети доста по-рано от обявените дати.

На 14 октомври 2017 година в село Илинденци, сред причудливите форми на Мраморния град на изкуствата и сред уникалното селище "Глинени еко къщи под скалите", ще бъде обявено началото на празничните фестивални събития в откриваща пресконференция.

Там ще започне и есенният пленер, в който ще участват художниците Сашо Стоицев, Христо Шапкарев - Шапи, Нина Русева, Стефан Янев, Димитър Петрински, както и скулпорите Христо Йонков и Иван Русев.

Посетителите ще видят още изложбата "Снимки от дядо ми" и гостуваща изложба с рисунки на Итарбен Пател, Индия, под звуците на мандолинен оркестър.

Техните произведения ще бъдат представени в деня на откриването на тазгодишния фестивал.

В читалището на село Микрево, през първия ден на фестивала, ще бъде представена етнографска изложба под мотото "Традициите в Малешево оживяват".

Професионално жури, под председателството на проф. акад. доц. Красимир Петров, ще обяви над 60 награди на класираните в състезателната програма участници във фестивала.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3