Sandanski1.com

Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес

ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански? ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански?

Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищата Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищатаРедакционни

Сърнички, елени и кенгура в парк ВИДЕО. Сърнички, елени и кенгура в парк "Свети Врач", град Сандански?

Синдикат Синдикат "Образование": МОН ограбва с по 200 лв. на месец всеки български учител

 XIV-то издание на фестивал „Малешево пее и танцува“, Микрево, 20-22 октомври XIV-то издание на фестивал „Малешево пее и танцува“, Микрево, 20-22 октомври

29 Sep 2017 :: Sandanski1.com

Професионално жури, под председателството на проф. акад. доц. Красимир Петров, ще обяви над 60 награди на класираните в състезателната програма участници

Община Струмяни отново е домакин и основен организатор на XIV-то издание на МФФ "Малешево пее и танцува", който ще се състои от 20 до 22 октомврир в село Микрево.

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата и с помощта на много партньори и спомоществуватели: фондация "Арт център Илинденци", читалищата в Община Струмяни, образователни и други институции, Общинска администрация, както и много доброволци.

Медийни партньори на фестивала са ТВ "Родина", БНР – Благоевград, Фен ТВ, Фен Фолк ТВ, регионални и национални електронни медии.

Конкурсната програма е организирана в три състезателни дни /петък,събота и неделя/ от 9 часа до 18 часа.

Участие ще вземат участие 270 регистрирани към момента творчески единици – индивидуални изпълнители, състави, ансамбли и групи, включващи над 3500 души.

Най-многобройните участници са цяла България, както и групи от Македония, Сърбия, Гърция, Молдова, Беларус, Чехия, Полша и Босна и Херцеговина.

Във вечерните спектакли зрителите ще откриват най-доброто от деня, паралелно с богатата програма от гостуващи фолклорни изпълнители, с които всеки ще танцува и ще се забавлява.

В петъчната вечер ще гостува народната певица Боряна Карпузова, в съботната - след откриващата фестивална церемония, ще гостува Националният ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев" и обичаната народна певица Румяна Попова.

В неделната вечер, преди награждаването на лауреатите на XIV-то издание на МФФ "Малешево пее и танцува", гостите на фестивала ще имат възможност да се насладят на неповторимия спектакъл "Осмото чудо", представен от Националния фолклорен ансамбъл "Българе".

Традиционната заря ще озари небето над село Микрево и ще покани всички посетители да заиграят кръшно македонско хоро с обичания фолклорен изпълнител Малин Домозетски.

Атмосферата и емоцията на фестивала ще се усети доста по-рано от обявените дати.

На 14 октомври 2017 година в село Илинденци, сред причудливите форми на Мраморния град на изкуствата и сред уникалното селище "Глинени еко къщи под скалите", ще бъде обявено началото на празничните фестивални събития в откриваща пресконференция.

Там ще започне и есенният пленер, в който ще участват художниците Сашо Стоицев, Христо Шапкарев - Шапи, Нина Русева, Стефан Янев, Димитър Петрински, както и скулпорите Христо Йонков и Иван Русев.

Посетителите ще видят още изложбата "Снимки от дядо ми" и гостуваща изложба с рисунки на Итарбен Пател, Индия, под звуците на мандолинен оркестър.

Техните произведения ще бъдат представени в деня на откриването на тазгодишния фестивал.

В читалището на село Микрево, през първия ден на фестивала, ще бъде представена етнографска изложба под мотото "Традициите в Малешево оживяват".

Професионално жури, под председателството на проф. акад. доц. Красимир Петров, ще обяви над 60 награди на класираните в състезателната програма участници във фестивала.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041