Sandanski1.com

ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански

ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г. ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г.

За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезатели За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезателиРедакционни

През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите

Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната

ВИДЕО. Среща с призрак ВИДЕО. Среща с призрак

Бъдещето на спорта и спортните съоръжения в Община Сандански бе разисквано Бъдещето на спорта и спортните съоръжения в Община Сандански бе разисквано

09 Nov 2017 :: Sandanski1.com

Съществуващите са в плачевно състояние и е крайно време да се спре с празните приказки и се започне да се върши нещо смислено

Звено към Общинска администрация или общинско дружество за стопанисване на наличната в Община Сандански спортна база бе една от двете теми, които бе обсъдена преди дни на среща между ръководството на общината и гражданския съвет за спорт.

Мнение, че съществуващите съоръжения са в плачевно състояние и че е крайно време да се спре с празните приказки и се започне да се върши нещо смислено, бе изказано от няколко души.

За пример бяха посочени т.нар. Скокове, градският футболен стадион, макар че там вече се изгражда лекоатлетическа писта, състоянието на някои от спортните кварталните площадки.

Други от тях, построени наскоро, се рушат и използват от гражданите не по предназначение, бе казано още, а трети, без съмнение - опасни.

Отново бе повдигнат въпросът за построяването на съблекалня и тоалетна за баскетболната площадка в парка, за състоянието и неизползваните пълноценно на спортни съоръжения в градските училища.

Бе предложено да се обмисли построяването на търговски обекти, които да се експлоатират от спортните клубове, с което отчасти да бъде подпомогната дейността им.

Решение за създаване на звено или на общинско дружество трябва да вземе Общински съвет. Оказа се, че предложение за подобно решение е било предложено още през 2004 година.

По втората тема – създаване на програма за развитие на спорта, бе предложено за започне написването й възможно по-скоро.

Целите и би трябвало да включат развитие на спорта в Община Сандански в полза на всички възрастови групи от населението, изясняване на методите и начините за финансовото и обезпечаване, определяне на перспективните и социално значими за развитие спортове, осигуряване на социалната сигурност и статут на треньорите.

Бе подчертано с огорчение, че много малко от местните спортни клубове разработват собствени проекти за кандидатстване по различни програми.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3