Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Бъдещето на спорта и спортните съоръжения в Община Сандански бе разисквано Бъдещето на спорта и спортните съоръжения в Община Сандански бе разисквано

09 Nov 2017 :: Sandanski1.com

Съществуващите са в плачевно състояние и е крайно време да се спре с празните приказки и се започне да се върши нещо смислено

Звено към Общинска администрация или общинско дружество за стопанисване на наличната в Община Сандански спортна база бе една от двете теми, които бе обсъдена преди дни на среща между ръководството на общината и гражданския съвет за спорт.

Мнение, че съществуващите съоръжения са в плачевно състояние и че е крайно време да се спре с празните приказки и се започне да се върши нещо смислено, бе изказано от няколко души.

За пример бяха посочени т.нар. Скокове, градският футболен стадион, макар че там вече се изгражда лекоатлетическа писта, състоянието на някои от спортните кварталните площадки.

Други от тях, построени наскоро, се рушат и използват от гражданите не по предназначение, бе казано още, а трети, без съмнение - опасни.

Отново бе повдигнат въпросът за построяването на съблекалня и тоалетна за баскетболната площадка в парка, за състоянието и неизползваните пълноценно на спортни съоръжения в градските училища.

Бе предложено да се обмисли построяването на търговски обекти, които да се експлоатират от спортните клубове, с което отчасти да бъде подпомогната дейността им.

Решение за създаване на звено или на общинско дружество трябва да вземе Общински съвет. Оказа се, че предложение за подобно решение е било предложено още през 2004 година.

По втората тема – създаване на програма за развитие на спорта, бе предложено за започне написването й възможно по-скоро.

Целите и би трябвало да включат развитие на спорта в Община Сандански в полза на всички възрастови групи от населението, изясняване на методите и начините за финансовото и обезпечаване, определяне на перспективните и социално значими за развитие спортове, осигуряване на социалната сигурност и статут на треньорите.

Бе подчертано с огорчение, че много малко от местните спортни клубове разработват собствени проекти за кандидатстване по различни програми.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041