Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия 12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия

13 Nov 2017 :: Sandanski1.com

Имате думата за коментари...

Днес участвах в обсъждане на идеи, които разработват ученици от Земеделска гимназия в рамките на инициативата "Гражданско образование", под ръководството на г-жа Павлина Караджова.

Разказвам за чутото съвсем кратичко и се надявам, че скоро всеки от авторите ще има възможност публично да ги представи и защити.

Ето:


1. Постоянно работещ павилион (къщичка) на инициативата за благотворителност "Помогни без причина". Място: полянката при Мечето. Смисъл на идеята е благотворителността да е бъде кампанийна, а постоянна грижа за всички, които се нуждаят от нея. Средства за въздействие: информационни брошури и листовки, директен контакт с хората, които желаят да дарят за кауза.
2. Подслон за хора, преживели бедствия от всякакъв характер. Авторът намира за подходяща занемарената от много години сграда, намираща се на алеята, която е паралелна на река Санданска Бистрица, посока Кооперативен пазар.
3. Преустройство на Коперативен пазар - на старата му, изглеждаща катастрофично, част. Цели на идеята: да се облекчи движението на пешеходци в този район, самият пазар да заприлича на "нещо". Авторът очаква общината да се "събуди".
4. Информационна кампания - беседи, кратки филмчета, насочена срещу трафика на хора, включително и млади жени - потенциални жертви на сексуална екслоатация.
5. Мотивационна пътека при моста срещу "Интерхотел Сандански". На подходящо място да бъдат изписани със светещи букви цитати на известни българи.
6. Интерактивни обучителни игри за по-интересни уроци в училище от платформа, която дава достъп до голяма база знания.
7. Социална чайна за хора в неравностойно положение. Да се издържа от дарения и наеми в сградата, в която би могло да бъде разположена, когато в помещенията се провежат семинари, изложби и други обществени събития.
8. Интерактивна уеб платформа за хора с ограничени двигателни възможности, с възможност за получаване на сертификат за придобито образование.
9. Сдружение, което да стимулира младите хора да изучават и съхраняват българския фолклор.
10. Езерото в парка на Сандански да си върне лодките, водните колела, ресторантчето.
11. Да се чисти общината от боклуците - не само в деня, "измислен" от бТВ, ежедневна грижа за околната среда.
12. Да се участва в залесителните акции за възстановяване на горите в Община Кресна, изпепелени през това лято над Кресненското дефиле.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041