Sandanski1.com

ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански

ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г. ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г.

За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезатели За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезателиРедакционни

През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите

Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната

ВИДЕО. Среща с призрак ВИДЕО. Среща с призрак

Правителството все по-категорично подкрепя строителството на втори лифт в Банско

20 Nov 2017 :: Sandanski1.com

Екоминистърът Нено Димов обясни, че е необходима промяна на концесионния договор за лифта

Вицепремиерът Валери Симеонов, в чийто ресори влиза и туризмът, се срещна заедно с министъра на околната среда Нено Димов с природозащитниците, за да ги убеждава, че новото съоръжение - вторият лиф край Банско, е необходимо и полезно.

Всички страни искат бързо решаване на проблема с втория лифт на Банско, обясни вицепремиерът след срещата в Министерския съвет. Той изтъкна, че приходите от концесията ще се удвоят, а туристите ще бъдат доволни.

"Хората идват от цяла Европа, а не могат да карат ски. Чакат много, качват се по планината с коли, подчерта Симеонов. Става въпрос за хора, които са дошли да почиват, всичките се наспиват сутринта, пият по едно кафе, закусват и се струпват на едни огромни камари около 8.00-9.00, описа сегашното положение вицепремиерът.

Според него когото идеите да се увеличи работното време на съществуващия лифт или да се разшири капацитетът му са неосъществими.

"Не може да се увеличи работното време, ако беше казарма, щяхме да решим за нула време въпроса- строй се, преброй се, първа група от 6 часа, втора - от 10, третата - от 12, каза още Валери Симеонов.

Екоминистърът Нено Димов обясни, че е необходима промяна на концесионния договор за лифта. Всяко инвестиционно намерение щяло да мине през ОВОС. Не се предвижда строителство на хотели и леглова база, изтъкна министърът.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3