Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Здравният министър обяви масови проверки в държавните и общински болници

05 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Целта е да се намерят източванията на Здравната каса, които намаляват средствата за лечение на българските граждани

С прокуратурата ще се търсят ощетяващи практики от типа "болница в болница"
Спираме порочните практики в здравеопазването - без чадъри за този и онзи.

Това заяви днес на брифинг по повод предстоящи проверки, свързани с ефективното разходване на средства за болнична помощ от лечебните заведения, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Заедно с него бяха министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

Поводът е започването на съвместни проверки в системата на здравеопазването за ефективното изразходване на публични средства за лечение, каза министърът на здравеопазването.

Един от приоритетите е спирането на порочните практики, заради които се лишаваме от качествено лечение. Поставих си за цел да превърна съвместните проверки в системен подход, каза Ананиев. Бих желал това да е признак на прозрачност в нашата работа, посочи министърът.

Ние започваме съвместно проверките и вместо да научавате поотделно от всяка болница за това, ще кажем, че тези проверки ще са за всички болници по определени процедури и правила, без чадъри за този и онзи, обеща министър Ананиев.

Целта е да намерим онова източване на Здравната каса, което намалява средствата за лечение на българските граждани, подчерта министър Ананиев.

Такива проверки ще има във всички сфери, които се финансират от НЗОК, допълни той. Конкретен обект ще са договорите на държавните болниците с останалите частни, с представители на извънболничната помощ, поясни министърът.

Сигурен съм, че ще намерим такива договори, които ощетяват Здравната каса, допълни той.

През последните 4 месеца се активизирахме по този въпрос, защото даваме все повече средства за здравеопазването- резултатите са на същото ниво, а и в последно време получихме сигнали за нерегламентирано отклоняване на средства, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Видяхте какво става с лекарствата, предприели сме и други инициативи, правим това в името на всички вас, защото в един момент всички ставаме пациенти, каза той. Призовавам всички организации да ни помогнат, но най-големият помощник са гражданите, нека те научат това чрез медиите, подчерта Радев.

Искаме да докараме всички тези реформи докрай, така повече не може да продължава и се надяваме да ограничим тези практики. Призовавам всички, на всички нива да ни съдействат, защото битката ще бъде жестока, отбеляза вътрешният министър.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041