Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета

10 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от Главен път Е-79, който преминава през града

Eдно от опасните трасета в страната e района на Креснеското дефиле, където денонощно минават товарни автомобили в посока Гърция.

Тежкотоварните автомобили затрудняват движението и изнервени шофьори започват рискови изпреварвания, които водят до пътни инциденти.

Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от главен път Е-79 ,който преминава през града, да се обезопаси със светещи пътни знаци, стационарни камери и да се възстанови пътната неравност,която убива скоростта на автомобилите.

За да обезопасят опасното трасе в Кресна, екипи на „Пътна полиция“ непрекъснато следят скоростта в рисковия участък с мобилна камера.

Жителите на Кресна казаха ,че ще живеят по-спокойно, ако в града им има постоянно патрулна кола, която да следи за нарушители. Допълнителни патрулни екипи дежурят в Кресна в петък, събота и неделя ,когато трафикът по главен път Е-79 е най-натоварен.

Пътят от Симитли в посока Гоце Делчев през прохода Предел е не по-малко опасен. От „Пътна полиция съветват още по време на снеговалеж водачите да проявяват повече търпение, особено когато трасето се почиства.“

Към този час се забелязва по-натовареният трафик в посока София, но движението се осъществява нормално. През изминалата нощ имаше за кратко снеговалеж и в сутрешните часове пътищата в Югозапада бяха мокри и хлъзгави. Към момента пътната настилка е суха, но това по-никакъв начин не бива да успокоява шофьорите.

От „Пътна полиция“ съветват водачите да шофират с повишено внимание, да спазват необходимата дистанция, и да не предприемат рискови изпреварвания.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041