Sandanski1.com

МОН публикува линковете за достъп до електронните учебници МОН публикува линковете за достъп до електронните учебници

Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите? Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите?

Свинщини край река Струма, близо до град Сандански Свинщини край река Струма, близо до град Сандански

Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета

10 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от Главен път Е-79, който преминава през града

Eдно от опасните трасета в страната e района на Креснеското дефиле, където денонощно минават товарни автомобили в посока Гърция.

Тежкотоварните автомобили затрудняват движението и изнервени шофьори започват рискови изпреварвания, които водят до пътни инциденти.

Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от главен път Е-79 ,който преминава през града, да се обезопаси със светещи пътни знаци, стационарни камери и да се възстанови пътната неравност,която убива скоростта на автомобилите.

За да обезопасят опасното трасе в Кресна, екипи на „Пътна полиция“ непрекъснато следят скоростта в рисковия участък с мобилна камера.

Жителите на Кресна казаха ,че ще живеят по-спокойно, ако в града им има постоянно патрулна кола, която да следи за нарушители. Допълнителни патрулни екипи дежурят в Кресна в петък, събота и неделя ,когато трафикът по главен път Е-79 е най-натоварен.

Пътят от Симитли в посока Гоце Делчев през прохода Предел е не по-малко опасен. От „Пътна полиция съветват още по време на снеговалеж водачите да проявяват повече търпение, особено когато трасето се почиства.“

Към този час се забелязва по-натовареният трафик в посока София, но движението се осъществява нормално. През изминалата нощ имаше за кратко снеговалеж и в сутрешните часове пътищата в Югозапада бяха мокри и хлъзгави. Към момента пътната настилка е суха, но това по-никакъв начин не бива да успокоява шофьорите.

От „Пътна полиция“ съветват водачите да шофират с повишено внимание, да спазват необходимата дистанция, и да не предприемат рискови изпреварвания.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3