Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

ВИДЕО. България ще получи за четири години от УЕФА 3 милиона евро за изграждане на нови игрища

11 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Средствата ще се отпускат по специална програма и ще се дават за отделни проекти

България ще получи за четири години от УЕФА 3 милиона евро за изграждане на нови игрища и съблекални, съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов. Това стана по време на визитата на шефа на европейската футболна централа Александър Чеферин в София.Средствата ще се отпускат по специална програма и ще се дават за отделни проекти, които бъдат одобрени и които касаят най-вече детско-юношеският футбол. Стартът на кампанията е от 2018 г. Ще има и друга програма, която пък ще заделя пари за ремонт на училищни салони и спортни площадки.

Чеферин се срещна с премиера Бойко Борисов, с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а също така с кметове от националната сдружение на общините. Той даде пресконференция в новата база на БФС до резиденция "Бояна" в столицата, изградена с пари от УЕФА.

На брифинга Борислав Михайлов за първи път обяви, че ще се кандидатира за нов мандат начело на БФС. В края на седмицата ще заседава изпълкомът на БФС и ще определи дата и място за изборния конгрес през февруари 2018 г.

---

Новият президент на УЕФА Александър Чеферин притежава сериозна визитка. Словенецът е юрист по образование и спортна натура по призвание.

Визитка:

Александър Чеферин е роден на 13 октомври 1967 година в Любляна.

Завършва право в университета в Любляна.
Работи в семейна адвокатска кантора, като се специализира в защита на правата на професионалните спортисти и спортни клубове. Впоследствие поема ръководството на кантората от своя баща.

Чеферин започва работа във Футболния съюз на Словения през 2005 година, когато става сътрудник на един от водещите словенски клубове по футзал. От 2006 до 2011 година е в ръководството на Олимпия (Любляна).

Чеферин владее свободно английски и италиански.

Женен е, като има три деца.

През 2011 година е избран за президент на Словенския футболен съюз. През февруари 2015 година получава нов четиригодишен мандат на поста.

От 2011 година Чеферин е втори и трети заместник председател на Юридическата комисия на УЕФА.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041