Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Работници от фалирали фирми ще могат да търсят неизплатени заплати чрез съда

13 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Първоначалният проект на закона предвиждаше това да не може да се случи

Депутатите гласуваха законови промени, които връщат възможността на няколко хиляди работници, съкратени поради фалит на техните предприятия, да потърсят заплатите си по съдебен път.

Първоначалният проект на закона предвиждаше това да не може да се случи.

„Тези промени ще дадат допълнителна защита на онези работници и служители, които не могат да получат своите трудови възнаграждения и обезщетения в резултат на недобросъвестно отношение на определени работодатели".

Това каза депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова, след като депутатите гласуваха окончателно промените в Кодекса по труда, предаде Агенция „Фокус“.
По думите ? само през 2017 г. към момента, благодарение на усилията на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ са изплатени трудовите възнаграждения и обезщетения на близо 10 000 работници със забавени трудови възнаграждения и заплати със стойност над 18 млн. лв.

Председателят на социалната комисия и депутат от ДПС д-р Хасан Адемов заяви, че са намерили балансирани решения между интересите на тези, които да получават изработени, но неизплатени заплати и интересите на коректните работодатели.

„Всъщност става въпрос за една много малка част от работодателите, които са некоректни. Искам да уверя всички, които имат да получават неизплатени заплати, че тези текстове им дават възможност да си получат заплатите и това най-вероятно ще се случи в началото на следващата година“, подчерта Адемов.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041