Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Драгомир Стойнев: Подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества Драгомир Стойнев: Подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества

13 Dec 2017 :: Sandanski1.com

...от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани

Управляващите от ГЕРБ, със съдействието на КЕВР, подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества, от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани. Това заяви депутатът и член на ръководството на БСП Драгомир Стойнев в интервю за предаването „12+3“.

Стойнев коментира и обявеното днес решение на БСП и ДПС да внесат вот на недоверие срещу кабинета на ГЕРБ и "Обединени патриоти" на 17-и януари. Темата е корупция, като социалистите обещаха да оповестят скандални случаи на злоупотреби с обществени средства.

Опозицията не цели саботаж на започващото през новата година Българско председателство на Съвета на ЕС, смята Драгомир Стойнев:

Не смятам, че трябва да замитаме боклука за пред чужденците. Животът продължава, ние сме парламентарна република. Ние заявихме, че вотът ще бъде внесен след приемането на държавния бюджет. Началото на януари е период, в който ще имаме готовност. Това не пречи на правителството да си изпълнява задълженията по европредседателството.

Същевременно БСП подготвя и протест заради планираното увеличение на цената на водата в 15 града с между 2 и 20%. Най-голям ще е скокът (20%) в Ямбол, а в столицата София хората ще плащат с 9% повече.

От традиционната левица не уважават мотивите за увеличението и изтъкват, че новите цени не са социално поносими в бедни райони на страната.

Готви се нещо скандално – увеличаване на цените в определени области, така че тия дружества да бъде окрупнени и концесионирани. Подготвя се създаването на частни монополи. Видя се какво се случи с ерепетата (ЕРП), заяви Стойнев.

Според него целта на управляващите е дружествата да станат атрактивни за бъдещи концесионери, а несъгласните с окрупняването общини, като Монтана и Пазарджик, биват наказвани чрез блокиране на достъпа им до средства от европейските структурни фондове. Във всичко това виждаме стратегия за източване на спестяванията на българските граждани, смята Стойнев:

Когато едно предприятие се управлява професионално и от него има печалба, то трябва да остане държавно. Ние искаме капиталът да остава тук, бил той държавен или общински. Това е разликата между БСП и ГЕРБ.

Стойнев уточни, че социалистите са за това държавните активи да бъдат управлявани на пазарен принцип от можещи хора, но да останат на държавата - така печалбите да са за нея, а не за частни чуждестранни инвеститори, които изнасят парите извън България и така хранят чужди пенсионери.

Организираният от БСП протест срещу поскъпването на водата в 15 града ще се състои на 15 декември, от 10:30 часа, пред сградата на КЕВР на бул. "Дондуков" в София.bnr.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041