Sandanski1.com

Празник на цветята в Сандански. Студенти от Лесотехническия университет представиха 12 проекта ВИДЕО. "Празник на цветята" в Сандански. 12 проекта за града и парка

Великденски турнир по шахмат, организатор е Община Сандански Великденски турнир по шахмат за деца и възрастни, 28 и 29 април, организатор е Община Сандански

Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ по мащаб и новаторство обещава да бъде истински пробив в културния афиш ВИДЕО. Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ в края на юли

Антъни Иванов е №1 в плуването за 2017-та, Николай Вакареев - сред треньорите Антъни Иванов е №1 в плуването за 2017-та, Николай Вакареев - сред треньорите

15 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Венцислав Айдарски е на девето място в десетката

Антъни Иванов е очаквано плувец №1 на България за изтичащата година в класацията на БФПС.

Идеалната десетка е формирана от топпостиженията по точковата система на ФИНА, но състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) заслужава признанието преди всичко за серията от впечатляващи успехи – световен финал при мъжете в Будапеща, бронзов медал на това при юношите в Индианаполис (също на 200 м бътерфлай), призът за най-добър във възрастта си на Балканския полуостров, гарнирано с три титли и общо пет отличия в София.

От петте му рекорда пък най-впечатляващ е този на 200 м бътерфлай от 1:55,55 мин., поставен на световното първенство в Будапеща. Отрежда му първото място в класацията на БФПС.

Иванов е Най-добрия млад спортист за 2016 в анкетата на Viasport.bg. Намери място и в десетката за Спортист на България за 2017 г.

Други двама участници от шампионата в унгарската столица са негови подгласници. Лъчезар Шумков (Спринт, София) е втори в класацията на БФПС за националния си рекорд на 50 м бруст от 27,72 секунди поставено на летния държавен шампионат на голям басейн.

Александър Николов от ПСК Черно море (Варна) е трети за рекорда си на 100 м св. стил на същото първенство, когато стана първият българин, слязъл под 50 секунди. Плува за 49,53 сек.

Треньор годината в родното плуване е Николай Вакареев. Наставникът на Антъни Иванов беше единственият от колегите си с двама състезатели на шампионата в Унгария.

Венцислав Айдарски завърши на представителното 14-о място на 10 км открити води в езерото Балатон. За това си плуване Айдарски ще получи плакет за достойно представяне.

Ветеранът е на девето място в десетката за времето си на 1500 м св. стил – 15:48,73 мин. поставено на турнир „Александър“ в Солун.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041