Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Тодор Васев: Аз и съпругата ми Мариана създадохме Sandanski Cinema с много любов! Тодор Васев: Аз и съпругата ми Мариана създадохме Sandanski Cinema с много любов!

18 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Сандански вече има един от най-съвременните киносалони в страната

За броени месеци Тодор Васев превърна една запустяла зала в съвременен киносалон. Град Сандански, след десетилетна пауза, има отново свой храм на Седмото изкуство. Sandanski Cinema, чийто екран изгря на 16 декември, е не само поредната кинозала, която Тодор създава – неговата привързаност към града ни е… много лична – съпругата му Мариана е санданчанка, а и съуправител на семейната фирма. Инвестицията в Sandanski Cinema се изразява с шестцифрено число, създадени са 5 работни места.- Със Sandanski Cinema осъществявате стара мечта на киноманите от града ни. Какви чувства изпитвате часове преди премиерната прожекция?


- Щастлив съм. Нещата се получиха. Отдавна имах голямо желание да инвестирам тук. Аз съм 50% санданчанин.

- Опишете, ако обичате, Sandanski Cinema…

- Залата е оборудвана с най-съвременен 3D проектор, последно поколение техника дава на зрителите перфектен звук, екранът е първокласен, акустичните панели, поставени на стените и тавана, също. С цялото оборудване, които има тук, сме в крак с най-високите световни стандарти. Смея да кажа, че киносалонът в Сандански по нищо не отстъпва на големите вериги, които работят в София, Пловдив и големите градове в страната. Не сме пестили от нищо, всичко е изпипано - до последния детайл. Един акустичен панел струва 30 евро, а всяко кресло – 300 лева. Хората тук заслужават това. Още по времето, през което учих в Югозападния университет, разбрах, че санданчани са изключително привързани и горди с града си. На други места не съм забелязал това.

- Имате дългогодишен опит…

- Да. Имаме доста обекти – в Пловдив, Пазарджик, а и Sandanski Cinema, което ни е много на сърце, няма да е последният наш проект, ще продължим да се развиваме, да следваме непрекъснато най-новото в нашия бранш. Ето защо кината ни са малко по-различни. Ще направим първото ни кино извън България, а в Пловдив – киносалон само за деца. Ще се нарича Kids Cinema.

- Каква ще бъде репертоарната Ви политика каква?

- Изключително важно е всички нови филми да бъдат показвани в Сандански на премиерната им дата. И така ще бъде! Нашите почитатели от града няма да чакат седмици или месеци, за да видят всичко най-ново и най-добро от световното кино. В един ден – и в София, и тук! Специално внимание имаме към хората с увреждания – за тях в салона има две места. За ученици и пенсионери цените на билетите са по-ниски. Най-малките скоро - още преди Коледа, ще узнаят, че сме им приготвили приятни изненади, ще се уверите. Правим така в цяла България и в Сандански ще покажем нашето специално отношение към децата.

- Извън приятният повод, който ни е събрал. Торентите… Безспорно те „удрят“ по легалното киноразпространение. Как Вие виждате нещата?

- Прав сте, че „удрят“, но моите наблюдения са, че с времето влиянието им става все по-слабо. Интелигентните хора предпочитат да гледат на филми на големия екран, защото усещането, атмосферата, емоциите, чувствата са съвсем различни.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041