Sandanski1.com

ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански ВИДЕО. Васко Попов - човекът, който спаси част от историята на Сандански

ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г. ВИДЕО. История. Сандански преди 44 години. Манифестация на 1 май 1974 г.

За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезатели За четвърта поредна година Спортно училище - Сандански, излъчи десетте си най-добри състезателиРедакционни

През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите

Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната Трафикът на хора с цел трудова експлоатация е на второ място по жертви в България след сексуалната

ВИДЕО. Среща с призрак ВИДЕО. Среща с призрак

Над 100 са тежките катастрофи между 18 и 24 декември Над 100 са тежките катастрофи между 18 и 24 декември

29 Dec 2017 :: Sandanski1.com

Случаите на употреба на алкохол са били 286, като в 137 от тях пробата на водачите е показала над 1.2 промила

Над 18 хиляди нарушения са констатирали екипите на пътна полиция между 18 и 24 декември, а тежките катастрофи са над 100, съобщи МВР.

Съставените актове и фишове за всички констатирани нарушения, са 16 143.

Случаите на употреба на алкохол са били 286, като в 137 от тях пробата на водачите е показала над 1.2 промила.

След употреба на наркотични вещества и техните аналози са засечени зад волана 50 души.

През периода са дерегистрирани 425 автомобила: за управление от неправоспособен водач – 281; за шофиране след употреба на алкохол – 124; за управление под въздействие на наркотични вещества - 20.

"Очевидно мярката, която беше заложена в закона за дерегистриране на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи или от собственици, управляващи под въздействието на алкохол или наркотични вещества, дава резултат. В началото на годината, когато тя влезе в сила, броят на дерегистрираните автомобили за седмица беше двойно по-голям", коментира главен инспектор Росен Рапчев, началник на сектор "Контрол на пътното движение и правоприлагане" в отдел "Пътна полиция".

230 пък са наказаните водачи на автомобили, употребили алкохол от 22 до 27 декември. За същия период са издадени 4484 електронни фиша.

При девет от тежките пътнотранспортни произшествия са загинали 17 души - пътници и водачи.

В повечето от случаите причините за възникване на инцидентите са по вина на водачите – каране с превишена и несъобразена с пътните условия скорост, навлизане в лентата за насрещно движение и употреба на алкохол.

Пътна полиция отново напомня на водачите, които ще шофират след празниците, да спазват правилата за движение и да съобразяват скоростта с условията на пътя през зимния сезон.

В никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.И да поемат на път добре екипирани и задължително отпочинали.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3