Sandanski1.com

Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес

ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански? ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански?

Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищата Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищатаРедакционни

Сърнички, елени и кенгура в парк ВИДЕО. Сърнички, елени и кенгура в парк "Свети Врач", град Сандански?

Синдикат Синдикат "Образование": МОН ограбва с по 200 лв. на месец всеки български учител

254 столетници посрещнаха 2018 г. в страната

01 Jan 2018 :: Sandanski1.com

Според проучване, провело се преди време рекордьор по столетници са били Родопите

254 са столетниците в България, като най-много от тях живеят в столицата. Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ).

Начинът на живот на хората над 100-годишна възраст винаги е бил обект на проучване от различни институции.

Една от последните статистики в България е на Националния статистически институт. Според проучване, провело се преди време рекордьор по столетници са били Родопите. Рекордът, който бил поставен, надминал границите на държавата ни, пише uspelite.bg.

Родопите били мястото, където живеели най-много столетници на планетата, дори според престижния и популярен сайт Huffingtonpost.

Интересно е, че повечето столетници у нас споделят, че са "яли каквото има". Разказват, че до късна възраст са били физически активни и не са прекалявали с алкохола.

В момента геномът на столетниците е под наблюдението на учените. Тяхна мисия е да се съберат достатъчно ДНК проби, от които да разберат как се достига до такава възраст и какво в организма им ги предпазва от определени фактори в заобикалящата ни околна среда.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041