Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

4 януари: Протест в 10 града срещу строителство в Пирин

03 Jan 2018 :: Sandanski1.com

„Спасете Пирин! Спасете България!“ в София започва в 18,30 ч. от паметника на Алеко Константинов

В четвъртък вечер в 10 града коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България“ и граждани се канят да протестират срещу приетото на 28 декември 2017 г. решение на Министерски съвет за отваряне за строителство на 48% от територията на Национален парк „Пирин“, съобщи БГНЕС.

Протестното шествие под наслов „Спасете Пирин! Спасете България!“ в София започва в 18,30 ч. от паметника на Алеко Константинов на кръстовището на бул. Витоша и бул. Патриарх Евтимий, съобщават организаторите.

В Русе протестът започва в 18 ч. от Халите.

Исканията на протеста са за отмяна на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г., с което бяха приети промени, разрешаващи строителство в националния парк, и за оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041