Sandanski1.com

Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански

Опера край пирамидите в Мелник Опера край пирамидите в Мелник

Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас

Млади и образовани учители са необходими на педагогическата система у нас

20 Jan 2018 :: Sandanski1.com

През последните години много педагози навлизат в пенсионна възраст

Едно от предизвикателствата е да осигурим педагогическата система в дългосрочен план с млади, образовани учители, тъй като през последните години много педагози навлизат в пенсионна възраст.

Това каза днес в Габрово министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи БТА.

Сред другите предизвикателства е всяко дете да бъде обхванато в образователната система.

Не по-малка е грижата на министерството да облекчи административната работа на учителите, така че те да могат да се съсредоточат върху пряката работа с учениците.

В министерството се надяват скоро да бъде осигурен достъп на всички ученици до електронно четими варианти на учебния материал, както и до електронни учебници.

Днес министърът на образованието и науката се срещна с представители на училищната общност в Габровска област, на която са присъствали и представители на общините и на синдикатите.

На работната среща са били обсъждани въпроси, свързани с финансирането на училищните дейности, участието в проекти и програми, професионалното образование, ученическото хранене, училищната материална база.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041