Sandanski1.com

Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански

Опера край пирамидите в Мелник Опера край пирамидите в Мелник

Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас

АВТОМОБИЛНА МЕХАТРОНИКА е новата специалност, която ще се изучава в ЗПГ, Сандански АВТОМОБИЛНА МЕХАТРОНИКА е новата специалност, която ще се изучава в ЗПГ, Сандански

24 Jan 2018 :: Sandanski1.com

Както наскоро съобщихме училището ще възстанови и специалността "Лозаро-винар", дуална форма на обучение

"Автомобилна мехатроника" е новата специалност, която ще предложи за учебната 2018-2019 година Земеделска професионална гимназия, Сандански", съобщи г-жа Антоанета Николова, старши експерт по професионално образование и обучение към Регионално управление на образованието, Благоевград.

Ще бъдат приети 26 ученици.

"Училището разполага с необходимата материално-техническа база, защото досега и в момента обучава по специалности, които са близки до новата, разполага с кадрови потенциал. РУО извърши проверка и одобри предложението на директора Емил Терзийски новата професия да бъде застъпена в повереното му училище. Автомобилна мехатроника има перспективи и мотивите на г-н Терзийски за въвеждането й в програмите за обучение са изключително основателни", каза Николова.

Автосервизите в Област Благоевград и страната са се увеличили, тенденцията към към внасяне на автомобили - както втора употреба, така и с все по-съвременна електроника, внедрена в конструкцията им - става все по-видна.

Освен това почти всяко семейство има повече от един автомобила, респективно - расте и необходимостта от подготвени кадри, които да обслужват този парк.

Николова посочи, че ЗПГ се представя много добре и всяка година изпълнява плана си за прием на ученици, подготвяни в момента по 13 различни специалности. "Автомобилна мехатроника" ще бъде поредната, която ЗПГ ще предложи.

Както наскоро съобщихме училището ще възстанови и специалността "Лозаро-винар", дуална форма на обучение, през новата учебна година.

ЗПГ е и единствената засега професионална гимназия в Област Благоевград, която развива дуално обучение - професия "Готвач". "Лозаро-винар" ще бъде втората специалност със същата специфика.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041