Sandanski1.com

Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански

Опера край пирамидите в Мелник Опера край пирамидите в Мелник

Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас

Волен Сидеров допусна предсрочни избори заради Истанбулската конвенция

11 Feb 2018 :: Sandanski1.com

Той все пак уточни, че "Обединени патриоти" не трябва да са в основата на евентуалните сътресения, "защото политически ще се самоубият"

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров допусна пред БНТ, че може да се стигне до сътресения в управляващата коалиция, ако Истанбулската конвенция бъде приета.

Според него не е изключено да се стигне дори до предсрочни избори. Той отговори утвърдително на директен въпрос на водещият дали може да се стигне до такива избори след европредседателството, ако бъде все пак приета конвенцията.

Той все пак уточни, че "Обединени патриоти" не трябва да са в основата на евентуалните сътресения, "защото политически ще се самоубият". Сидеров призова ГЕРБ да помислят много добре преди да решат да вкарат конвенцията за ратификация в парламента.

Лидерът на "Атака" каза още, че има сериозен натиск за приемането на документа. По думите "ГЕРБ имат тази слабост да се поддават на външен натиск", особено когато той идвал от Европейския съюз.

В управляващата коалиция мнението на патриотите относно Истанбулската конвенвенция е било много важно. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" още лидерът на Атака Волен Сидеров. Сидеров допълни, че е доволен от решението на ГЕРБ да отложат гласуването на конвенцията. Според лидера на Атака в Европарламента и в Европа има течения, които оказват натиск да бъдат приети еднополови бракове.

Сидеров опроверга информацията да е имало тайна среща между шефа на парламентарната група на ГЕРБ и Валери Симеонов, на която да са правени договорки да се изтеглят депутати на НФСБ, за да да се ратифицира конвенцията с гласовете на ДПС и ГЕРБ.

Волен Сидеров, лидер на Атака: Не мога да допусна, че тайни договорки ще накарат Симеонов да изтегли своите хора. Ако това се случи, първо аз не мога да бъде председател на такава група, второ - ще предложа за изключване тези, които са се обявили срещу вече решение на групата да отхвърлим конвенцията. Това ще е скандал и катаклизъм, който не бих искал да става. Нямаме нужда от конвенции, които да фокусират върху определен вид насилие насилие. Насилието е насилие над жени, деца, мъже... няма значение. Домашното насилие също се обхваща от българския Наказателен кодекс".

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041