Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Нова експозиция в Археологически музей Сандански Нова експозиция в Археологически музей Сандански

16 Feb 2018 :: Sandanski1.com

Тя е експонирана в две от наскоро обновените зали

Златни апликации, сребърен средновековен потир и рядък гладиаторски афиш са сред най-интересните експонати на обновената експозиция на Археологически музей, наречена „Сандански от Праисторията до Средновековието“, която бе открита на 16 февруари в две от залите му.Тя се намират в онази част на музея, която остана незасегната от проекта за Археологически парк. На първия етаж има експонати от раннохристиянския период, хармонично свързани с базиликата на епископ Йоан, а на втория - артефакти: от неолита - до Средните векове.

Представени са находки, открити при проучвания на археологически обекти на територията на Община Сандански, включително праисторическите селища край селата Ковачево и Дамяница, античният Партикополис и средновековната столица Мелник.

Човекоподобни фигури, мраморна надгробна пластика, експонати от керамика, стъкло, сребро и злато, накити, антични и средновековни монети могат да видят посетителите.

Гостите на музея ще се срещнат с миналото и чрез магията на съвременните технологии - добавена реалност представя древни занаяти на български, английски и руски език, а в 3-минутна видео холограма легендарният Спартак, вожд на робите и един от символите на Сандански, разказва за живота и борбата си.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041