Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Детско отделение на Югозападна болница ще чака евентуално подкрепление от Петрич Детско отделение на Югозападна болница ще чака евентуално подкрепление от Петрич

26 Feb 2018 :: Sandanski1.com

Отделението няма да бъде затворено!

На днешното извънредно заседание на здравната комисия към Общински съвет - Сандански, създадена, за да намери решение с кризисната ситуация, създала се след напускането на две лекарки, присъства Марина Димитрова - създател на Facebook групата "Да защитим МБАЛ "Свети Врач".

Ето какво сподели Марина в тази група:

Здравейте!

Днес присъствах на извънредното заседание на комисията по здравеопазване.

Все още се търси начин проблемът с Детско отделение да бъде решен.

Това което бе казано на заседанието е, че на 7 март (след изтичане на предизвестията на двете лекарки) Детското отделение няма да бъде затворено!

Господин Кирил Котев се е ангажирал и провежда разговори със нашите педиатри, който са извън болницата! Очаква се среща и със специалистите от Петрич за евентуално "подкрепление"!

Членовете на комисията потвърдиха, че никой не иска да се стига до затваряне на отделението.

Освен всички други причини, който бяха изтъкнати и които коментираме в нашата ФБ група, бе посочена, ако Детско отделение бъде закрито, то това би се отразило и възпрепятствало (при определени ситуации) и работата на останалите отделения.

Като пример бе посочено, че един детски апандисит без педиатри и Детско отделение няма как бъде опериран...

Както бях писала и в петък евентуално решение на кадровата криза може да очакваме в края на тази седмица!

Ще бъдем разумни, ще изчакаме, защото останах с впечатлението и убеждението, че се прави всичко необходимо, но няма да се примирим, докато проблемът не се реши кардинално и трайно!


ТУК МОЖЕ ДА УЧАСТВАТЕ В ДОПИТВАНЕТО ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ НА ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041