Sandanski1.com

ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова

Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански. Чуйте ги... ВИДЕО. Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански

ВИДЕО. Увеличава се броят на дарителите, които помагат на читалищната библиотека в Сандански ВИДЕО. Дарителите помагат на читалищната библиотека в Сандански

Профилирана гимназия Яне Сандански се включи в Национален конкурс МАРТЕНИЧКА С КАУЗА ПГ "Яне Сандански" се включи в Национален конкурс "Мартеничка с кауза"

02 Mar 2018 :: Sandanski1.com

Ръчно изработени и закупени красиви мартеници, бяха продадени на благотворителен базар, събраните средства са 1450 лв.

Учениците и учителите на Профилирана гимназия "Яне Сандански", които през 2018-та отбелязват 80-годишната история на училището, се включиха в Национален конкурс МАРТЕНИЧКА С КАУЗА под надслов "Купи мартеничка - подари здраве на онкоболно дете", част от проекта "Култура за всички деца", организиран от НАЦИОНАЛЕН НАУЧЕН ЕКСПЕДИЦИОНЕН КЛУБ ЮНЕСКО (ННЕК-ЮНЕСКО).

Основните цели на проекта е да възпитава чувство за социална солидарност сред подрастващите, да набере средства за подпомагане на деца с онкологични заболявания.

Учениците организираха и активно се включиха в благотворителната инициатива.

С огромно желание и ентусиазъм бяха ръчно изработени и закупени красиви мартеници. Те бяха продадени на благотворителен базар. Събраните средства, 1450 лв, ще бъдат преведени по сметка на ЮНЕСКО за лечение на онкоболни деца.

В тази хуманна инициатива се включиха учителите и учениците от ПГ "Яне Сандански", кметът на Община Сандански Кирил Котев, служители на Общинска администрация, Районен съд и местни банки, много граждани.

ПГ "Яне Сандански изразява своята благодарност за помощта на сладкарница "1001 торти", Детска градина "Първи юни" и фирма "Кан 91" ЕООД – Никола Павлов.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3