Sandanski1.com

Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес

ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански? ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански?

Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищата Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищатаРедакционни

Сърнички, елени и кенгура в парк ВИДЕО. Сърнички, елени и кенгура в парк "Свети Врач", град Сандански?

Синдикат Синдикат "Образование": МОН ограбва с по 200 лв. на месец всеки български учител

В Мелник Профилирана гимназия В Мелник Профилирана гимназия "Яне Сандански" започна серията тържества, посветени на 80-годишния си юбилей

15 Mar 2018 :: Sandanski1.com

Началото бе откритият урок "Идеите на Яне в наши дни", подготвен от ученици от IX и X класКордопуловата къща в Мелник избра Профилирана гимназия "Яне Сандански", за да положи началото на серията тържества, посветени на 80-годишнината от създаването на училището.

В тази връзка наскоро бе оповестен календарът на проявите, на които ще станем свидетели през тази година.

Поводът за посещението в Мелник бе откритият урок "Идеите на Яне в наши дни", подготвен от ученици от IX и X клас, осъществен под ръководството на преподавателите по история Граматиков и Станоев и зам.-директора Николай Бойчев.

Преди дискусията учениците се запознаха с историята на Кордопуловата къща

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Сандански Зорица Органджиева и директорът на Дирекция "Образование" Катина Додушева, французите Жерар и Патрик, които са влюбени в България и Сандански.

Зорица Органджиева приветства учениците и преподавателите за добрата инициатива и подчерта ролята на гимназията за развитието на града и района.

Конкурс за стихотворение, разказ и есе, поход на вдъхновителите "Аз мога - тук и сега" и състезанието по информатика и информационни технологии са предвидени още в календара на събитията през този месец.

През април ще излезе от печат юбилейният вестник "80 години ПГ "Яне Сандански", ще видим традиционната за училището вечер на чуждите езици, ще наблюдаваме колопоход - обиколка по пътищата на Община Сандански, с дължина 80 км и лекоатлетически крос - 800 м.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041