Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Детска градина "Пролет" - град Сандански, изпрати 93 абитуриенти

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

И в Сандански - подписка ДОХОДЕН СЪЮЗ. Тя цели изравняване на доходите между Източна и Западна Европа И в Сандански - подписка ДОХОДЕН СЪЮЗ. Тя цели изравняване на доходите между Източна и Западна Европа

18 Mar 2018 :: Sandanski1.com

Интервю с Димитър Николов - упълномощен представител на унгарската ЙОББИК за България и председател на Българска национално-радикална партия

Възможност за участие в подписката "Доходен съюз", инициирана от втората по сила в Унгария политическа партия ЙОББИК, ще има тази седмица и в Сандански, съобщи Димитър Николов - упълномощен представител на ЙОББИК за България, председател на Българска национално-радикална партия и политически директор на вестник "Свободно слово".

"Доходен съюз" е инициативата за изравняване на доходите между Източна и Западна Европа, която набира все повече популярност в 25 държави. От необходимите 1 милион подписа - достатъчни, за да влезе темата в дневния ред на Европейския парламент, България трябва да осигури 12 000, до средата на май.

"За равен труд - еднакво заплащане" да бъде принципът, който организаторите на подписката искат да се спазва във всички държави от ЕС. В момента разликата в заплащането за един и същи труд у нас и водещите държави в Европа достига 10 пъти.

Господин Димитър Николов бе любезен да отговори на въпросите, които му зададохме...

- Целите на подписката са ясни и справедливи. И все пак... ще й обърнат ли внимание в Европейския парламент?

- Трябва, за да не се разпадне Европейския съюз, който - днешния си вид, измени на принципите, създадени през 60-те години на XX век от държавите-основателки - Франция, Германия, Италия и страните от Бенелюкс.

- БНРП не е сред добре познатите днес на българите политически партии, макар да беше видима през 90-те години. Защо ЙОББИК избра Вас?

- ЙОББИК, в лицето на Мартон Дьондьоши - депутат от унгарския парламент и основател на подписката, има по-голямо доверие на нас, макар че в началото ВМРО бе домакин на среща, на която се дебатираше въпросът за двойните стандарти в Европейския Съюз.

- Някои сравняват този Съюз с онзи, предишния - Съветския...

- Веднага казвам, че е точно така. СССР, още от времето на Сталин, искаше да интернационализира всички нации и Москва да стане столица на целия свят. Днес Евросъюзът иска да бъде голямото оръжие на глобализацията, а тя е по-опасна от интернационализацията.

- Обаче ЙОББИК и сродните й в Европа - през Франция, Италия, Австрия и т.н., непрекъснато са наричани крайно десни, популистки, националистически. Страните от Вишеградската четворка правят много нерви на бюрократите от Брюксел, а Виктор Орбан е най-големият им кошмар...

- Орбан е много интересна политическа фигура и се държи национално отговорно, макар че не е безгрешен. Строи огромни стадиони в унгарски села, а парите отиват във фирми, свързани с него. Орбан е срещу Сорос, но съмнително дали е срещу Родшилд и Рокфелер. Орбан иска да разшири формата на Четворката с България, Румъния, прибалтийските държави. В същото време със Сърбия и Македония води политика, която ние, българите, не бива да харесваме. Що се отнася до популизма и национализма, партиите, на които се лепи този етикет, искат държавите им да са национално могъщи и социално справедливи. Пример: Заради Стефан Стамболов съществува Отечеството ни, България. Ние безкрайно обичаме българския народ. Ние не искаме националните ни интереси да бъдат предавани от "спящи" фигури - като Меглена Пръмова, както тя направи да стане с АЕЦ "Козлодуй".

- Как протича кампанията за подписката у нас към този момент?

- Обикаляме цялата страна, срещаме се с кметове на областни градове, организираме пресконференции. Отделно създаваме контакти с унгарски градове, с които български може да станат побратими, да имат културен обмен и взаимноизгодни икономически връзки. Имаме още два месеца, за да съберем у нас тези 12 000 подписа. Това е в интерес на всички българи, включително и на онези 2 милиона, които избягаха от България.

Б. ред. Къде точно и откога подписката ще бъде открита и за санданчани, ще съобщим допълнително.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041