Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Детска градина "Пролет" - град Сандански, изпрати 93 абитуриенти

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Цацаров: Открихме фрапиращи пропуски по пешеходните пътеки в България Цацаров: Открихме фрапиращи пропуски по пешеходните пътеки в България

22 Mar 2018 :: Sandanski1.com

Срамен е списъкът с областите, в които има най-много нарушения, добави главният прокурор

"Проверени са близо 14 000 пешеходни пътеки в страната. Данните показват фрапиращи пропуски".

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция, на която заедно с вътрешния министър Валентин Радев (на снимката) представиха резултатите от проверките на пешеходните пътеки в страната.

Проверката бе възложена на 27 декември 2017 г. и трябваше да установи дали пътеките съответстват на нормативните изисквания.

"Проверките показаха сериозни нарушения, открити са отчайващи дефицити, например два пъти повече липсващи знаци от наличните в много области. Показват неправилно разположение на пешеходните пътеки. Неправилно маркиране, неправилна сигнализация - обобщи Цацаров. - Не приемам и не насърчавам споделената отговорност на институциите да се размива конкретната отговорност на всяка една отделна институция, включително и прокуратурата".

"Аз разчитам Министерството на регионалното развитие и благоустройството, освен съставянето на регистър на пешеходните пътеки в страната, какъвто ангажимент вече е поет от министър Нанков, в кратък срок да представи предложение за промяна на нормативната уредба, така че проверки, като тази, да се правят ежегодно на територията на цялата страна, а неизпълнението на задълженията да има за последица сериозни санкции - добави Цацаров. - Министерството на вътрешните работи следва да използва в рамката на проверката и нейното финализиране всички възможности, които действащото законодателство предоставя, за да наложи стопаните на пътя, независимо дали говорим за улици в населеното място или част от републиканската пътна мрежа, да отстранят нарушенията за срок не по-дълъг от 30 юни 2018 година“.

Санкциите, предвидени за неизпълнение на предписанията са между 2000 и 7000 лева.

Според главния прокурор, "срамен е срамен списъкът с областите, в които има най-много нарушения".

segabg.com

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041