Sandanski1.com

Празник на цветята в Сандански. Студенти от Лесотехническия университет представиха 12 проекта ВИДЕО. "Празник на цветята" в Сандански. 12 проекта за града и парка

Великденски турнир по шахмат, организатор е Община Сандански Великденски турнир по шахмат за деца и възрастни, 28 и 29 април, организатор е Община Сандански

Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ по мащаб и новаторство обещава да бъде истински пробив в културния афиш ВИДЕО. Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ в края на юли

Новина в аванс: Тарифите за Синя зона - Сандански, падат 2 пъти от 12 април Новина в аванс: Тарифите за Синя зона - Сандански, падат 2 пъти от 12 април

31 Mar 2018 :: Sandanski1.com

Нетната печалба на мероприятието, въведено на 12 април 2017 година, възлиза за 11 месеца на 879 004.98 лева, което е приблизително 3.14 пъти по-голямо от очакваното, а всеобщите резултати - станали видими, повече от 3 пъти

Силно окуражаващи са финансовите резултати от едногодишната експлоатация на Синята зона в град Сандански, показва справка, подготвена от Звено ФДФ ("Финансови и Други Фокуси") при Общинска администрация и по искане на група общински съветници преди няколко седмици.

Нетната печалба на мероприятието, въведено на 12 април 2017 година, възлиза за 11 месеца на 879 004.98 лева, което е приблизително 3.14 пъти по-голямо от очакваното, а всеобщите резултати - станали видими, повече от 3 пъти.

Във връзка с горното постоянната комисия по аеротранспорт и други работи при Общински съвет реши всички тарифи за услугите, които предлага Синя зона, да бъдат намалени 2 пъти, обсегът й - 1.85 пъти, а персоналът - увеличен 1.5 пъти. (Молби за назначаване на нови служители вече се приемат във всички пунктове на Спортния тотализатор в града, увери началникът им г-н Липит Липитов).

Решението на аеротранспортната комисия среща категорична подкрепа от Общинска администрация и останалите 69 комисии на местния парламент, с изключение на тази за следприватизационен и контрацептивен контрол, но нечовешкото й поведение ще бъде ликвидирано след серия другарски срещи в ханчетата "Ювиги" и "Сандански", както и серия още по-другарски събеседвания в кабинета на кмета Кирилов.

В анализа, съпровождащ финансовия отчет, се посочва, че след въвеждането на Синя зона в град Сандански рязко е намалял броят на МПС, които влизат и паркират в централната част на града за сметка на масирано използване на суперновата Северна дъга.

По тази отсечка през март 2018-та са преминали 36 999 автомобила - само с един по-малко от прогнозното количество.

Анализът описва няколко типични за улиците в града ситуации, както и предложения на граждански комитети и кръжоци по макраме.

1. Пред Пожарната е забелязано как по тротоара две млади майки се движат една до друга с бебешки колички, а трета съвсем свободно ги задминава, подавайки звуков сигнал.
2. По улиците "Кирил и Методий" и "Солунска" движението е намаляло толкова драстично, че властите вече обмислят сериозно идеята по първата да бъдат нарисувани жълтите жартиери на още една - втора за града, вело- плюс иновативна алея за скейтъри - по втората.
3. Удовлетворени от видимите резултати от Синя зона жителите на кв. "Нишан таши" са внесли подписка и при тях асфалтът да посинее.
4. На всяко кръстовище - кръгово движение, на 3-4 нива.

Все пак Звено ФДФ отбелязва в анализа си и някои незначителни недостатъци в работата на Синя зона - Сандански, които обаче са в секретната част на документа.

Очаква се те да бъдат оповестени официално в твърде много скоро време.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041