Sandanski1.com

Емил Терзийски е един от четиримата директори, получили наградата Емил Терзийски е един от четиримата директори на училища, получили наградата "Св. Иван Рилски"

24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна 24 май: Дарителска акция в помощ на учителката Златка Анастасова. Сандански, Струмяни, Кресна

Клубът по калиграфия при ПГ Яне Сандански има дългогодишна историяВИДЕО. Клубът по калиграфия при ПГ "Яне Сандански" има дългогодишна история

Снимането на лични карти, освен в банки и при нотариуси, ще бъде забранено

07 May 2018 :: Sandanski1.com

Това предвиждат промени с цел по-голяма защита на потребителя

Забранява се снимането на лични карти, освен в банки и при нотариуси.

Това предвиждат промени с цел по-голяма защита на потребителя. Какво трябва да знаем след влизането в сила на новите правила.

Копия от личната ви карта вече могат да правят само банки и нотариуси.

Същото важи и за отпускане на кредит или лизинг, но тогава на ксерокопието от личния документ трябва да се напише правното основание, за което се предоставя сниманата лична карта.

Хотелите и всички стопански организации, които имат задължения да събират данните на своите клиенти по Закона за МВР, ще трябва да ги преписват без да снимат документа за самоличност.

Промените в закона предвиждат забрана да се получава административна услуга само с ЕГН, както стана ясно от разследване на bTV за генератора на ЕГН, с който може да се стигне до личните данни дори на хора в управлението.

До момента единният граждански номер е единствен идентификатор само в сайта на НАП за проверка на здравноосигурителния статус.

Ако има промени, които да налагат въвеждането на втори праг за достъп до данните, от приходната агенция обещават да се съобразят.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3