Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Снимането на лични карти, освен в банки и при нотариуси, ще бъде забранено

07 May 2018 :: Sandanski1.com

Това предвиждат промени с цел по-голяма защита на потребителя

Забранява се снимането на лични карти, освен в банки и при нотариуси.

Това предвиждат промени с цел по-голяма защита на потребителя. Какво трябва да знаем след влизането в сила на новите правила.

Копия от личната ви карта вече могат да правят само банки и нотариуси.

Същото важи и за отпускане на кредит или лизинг, но тогава на ксерокопието от личния документ трябва да се напише правното основание, за което се предоставя сниманата лична карта.

Хотелите и всички стопански организации, които имат задължения да събират данните на своите клиенти по Закона за МВР, ще трябва да ги преписват без да снимат документа за самоличност.

Промените в закона предвиждат забрана да се получава административна услуга само с ЕГН, както стана ясно от разследване на bTV за генератора на ЕГН, с който може да се стигне до личните данни дори на хора в управлението.

До момента единният граждански номер е единствен идентификатор само в сайта на НАП за проверка на здравноосигурителния статус.

Ако има промени, които да налагат въвеждането на втори праг за достъп до данните, от приходната агенция обещават да се съобразят.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041