Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Кампанията на омбудсмана против таксите за предучилищна стартира на 1 юни

28 May 2018 :: Sandanski1.com

...

Кампания за отпадане на таксите за предучилищна в детските градини започва на 1 юни, Деня на детето, съобщи БНР. Зад инициативата стоят националният омбудсман Мая Манолова, родители и неправителствени организации.

На конференция в Софийския университет, посветена на правата на детето, Манолова посочи, че таксите са препятствие за включване в образователната система.

"Смятам, че е несправедливо и незаконно да се плащат такси за посещение на детска забавачка. Общинските съвети, които определят подобни такси за родителите, са в противоречие със закона за предучилищното образование. Освен това, ако искаме всички деца да бъдат обхванати в училище, да не отпадат, най-сигурният начин е преди това да са посещавали предучилищни форми", коментира тя.

В научната конференция участие взе и омбудсманът по правата на детето в Полша Марек Михалак.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041