Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Детска градина "Пролет" - град Сандански, изпрати 93 абитуриенти

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Дават под наем стадиона в Мелник срещу поне 100 000 лв. инвестиция

11 Jun 2018 :: Sandanski1.com

Градският футболен стадион и изградената до него хотелска част са изоставени и се рушат от години

Общинският съвет в Сандански откри процедура за отдаване под наем за 10 години чрез публично оповестен конкурс на обект „Футболно игрище, съблекалня и хотелска част” в град Мелник.

Градският футболен стадион и изградената до него хотелска част са изоставени и се рушат от години. Имотът е публична общинска собственост.

В него има терен за футбол с площ 4 декара, дворно място от 9,5 декара, двуетажна сграда с хотечска част със застроена площ от 150 квадратни метра и едноетажна зала от 115 квадратни метра.

Съветниците определихе три критерия за оценка за участниците в конкурса. С 60% тежест е размерът на инвестиците за подобряване на материалната база, като те не може да са по-малко от 100 000 лева. Предложената наемна цена на базата е с тежест 30%, а определената начална цена от местния парламент е 150 лева на месец без ДДС. Създаването на работни места е с тежест от 10%.

„Строихме тази спортна база на бригадни начала преди повече от 30 години – през 1986-1987 година. Над 20 години вече са занемарени и стадионът, и сградите. От толкова време нямаме и футболен отбор. Двуетажната постройка се нуждае от сериозен ремонт, дано се намери инвеститор, който да стопанисва и развие този обект”, сподели кметът на Мелник – Наско Петев.

Управникът уточни, че до стадиона има хубав път и не е проблем да се стигне до игрището с кола. Петев смята, че мястото може да се превърне в магнит за туристите, тъй като там може да се направи не само модерна база за почивка, но и за спорт.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041