Sandanski1.com

Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански

Опера край пирамидите в Мелник Опера край пирамидите в Мелник

Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас

Мобилен оператор е глобен за дискриминация на хора с увреждания

05 Jul 2018 :: Sandanski1.com

Комисията е наложила глоба 2500 лв. на "Теленор"

Мобилен оператор е отказал да сключи договор с упълномощен представител на лице с увреждания и Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ е преценила отказа като дискриминационен. Решението на КЗД е потвърдено от две съдебни инстанции и е влязло в сила, съобщава сайтът news.lex.bg.

Жалбоподателката е жена, която е претърпяла инсулт и операция на става, но изискването на мобилния оператор "Теленор" е било сключването на договора да става лично, което е попречило на жената да ползва услугата, тъй като не е могла да отиде до офиса.

Нотариус я уверил, че няма да има проблем друго лице да я представлява с нотариално завереното пълномощно. В жалбата си жената посочва, че въведеното изискване за лично сключване на договор поставя в неблагоприятно положение лица с увреждане и противоречи на законодателството.

От мобилния оператор "Теленор" изпратили становище, че имат право да изберат при какви условия да встъпват в договорни отношения и политиката им не била насочена към хората с увреждания, а жената е трябвало да обясни за деликатното си положение.

Комисията е наложила глоба 2500 лв. на "Теленор" и е предписала да преустанови практиката си да изисква лично сключване на договори с физически лица и е препоръчала да промени общите си условия.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041