Sandanski1.com

Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански Германец бяга панически от Меркел, намерил е рая в Сандански

Опера край пирамидите в Мелник Опера край пирамидите в Мелник

Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас Много тревожни данни за здравния статус на учителите у нас

ЕС започна допитване за премахване на лятното часово време

05 Jul 2018 :: Sandanski1.com

През март анкета показа, че 73% от германците предпочитат то да бъде премахнато

Европейската комисия започна проучване дали да се запази лятното часово време или да бъде премахната тази често поставяна под въпрос практика часовниците се преместват с един час напред за шест месеца в годината. Проучването ще продължи до 16 август.

Допитването започна по искане на Европейския парламент от февруари, а също на граждани и някои страни членки на ЕС. Поставени са 5 въпроса, на които хората трябва да отговорят как преживяват лятното часово време, дали искат да го запазят или да премахнат съществуващата уредба и защо, както и да уточнят дали предпочитат часовниците да останат за постоянно с един час напред или назад.

През март анкета показа, че 73% от германците предпочитат да бъде премахнато лятното часово време, отбелязва германската агенция DPA. Малцина обаче очакват то да бъде премахнато през следващите пет години.

Лятното часово време е въведено в няколко европейски страни с цел да се пести енергия през Първата световна война. Според законодателството на ЕС часовниците в общността се преместват с един час напред в последната неделя от март и се връщат отново в последната неделя на октомври.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041