Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

8 септември, Сандански: "Българе" ще представят "Последната нощ на Апостола"

28 Aug 2018 :: Sandanski1.com

Билетите на стойност от 10, 12, 15 и 20 лева са в продажба на касата на Туристически информационен център

Създаден по идея на продуцента, режисьор и хореограф на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” Христо Ив. Димитров и самобитния актьор Димитър Селенски, спектакълът „Последната нощ на Апостола” ще бъде представен за първи път пред публиката в Сандански на 8 септември, събота, от 20.30 часа.

На сцената на Летния татър в града ансамбъл „Българе” и Димитър Селенски ще покажат една различна гледна точка за величието и падението, за жертвоготовността и предателството, съизмерени с всеотдайното дело на Васил Левски.

Представлението се осъществява под патронажа на кмета на Община Сандански- Кирил Котев и със съдействие на Община Сандански. Посветено е на паметта на Васил Левски и на юбилейната 140-годишнина от Освобождението на България.

„Причината да се роди този спектакъл е усещането, че през последните години изразът на уважение пред паметта на Апостола става все по-формален акт, изпразнен от предишното искрено съпреживяване и преклонение пред подвига и саможертвата му” – споделя Христо Ив. Димитров.

Сценичната адаптация на текстовете е дело на актьора Димитър Селенски, режисурата – на Христо Ив. Димитров и Димитър Селенски, хореографията – на Христо Ив. Димитров. Постановката е с продължителност час и половина.

Билетите на стойност от 10, 12, 15 и 20 лева са в продажба на касата на Туристически информационен център от 10 до 18 часа в дните от вторник до събота включително.

На представлението категорично не се допускат деца под 10-годишна възраст!

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041