Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Да бъдем приятели – благотворителен концерт в ДГ "Пролет"

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

13 Oct 2018 :: Sandanski1.com

Домакинът г-н Теодор Осиковски подчерта, че "Златен Рожен" има амбицията да навлезе с бързо темпо във високия клас бутикови вина и затвърди позициите си на значим винопроизводител в региона на Струма

Винарска изба "Златен Рожен" представи на 11 октомври - пред колеги, партньори, ценители и приятели на избата от Сандански и Петрич, нови вина от портфолиото си - квартетът Family Reservе.

В съвременната дегустационна зала на избата Мария Стойкова - търговки мениджър на "Златен Рожен", разказа за новите вина, създадени с много емоции и внимание:

1. White sand, чието име е фина препратка към хълмовете край Мелник. То деликатно и елегантно вино, основано на известния сорт Широка мелнишка лоза, но... бяло.

2. Rosasprina ("Бодлите на розата") е вино от най-известния италиански червен сорт Санджовезе. В него са вплетени блестящи нюанси на прасков цвят, с нотки на билки, череша, синя слива, касис, ванилия и подправки.

3. Sansi е комбинация от Санджовезе и Сира, вкусно и леко вино, подходящо за всеки повод, изпълнено с дълбок рубинен цвят, интензивен плодов и пикантен букет от аромати.

4. Мelnishki sepage е смес от Мелник 55 и Мелнишки рубин, отново с пикантен и плодов букет и дълбок рубинен цвят.

"Златен Рожен" ще разработва още вина от високия сегмент, включително и лимитирана hand made (ръчно направена) серия съвместно с главkия енолог на избата Федерико Ричи.

Домакинът г-н Теодор Осиковски подчерта, че "Златен Рожен" има амбицията да навлезе с бързо темпо във високия клас бутикови вина и затвърди позициите си на значим винопроизводител в региона на Струма.

Ще бъдат направени мащабни инвестиции - закупуване на нови лозови масиви и сделка по придобиване на конкурент от района.

Гости на елегантното и стилно събитие бяха представители на Община Петрич, народният представител Атанас Стоянов и членове на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите от Сандански.

За доброто настроение на гостите ще се погрижи акустично дуо - Петър Георгиев, китара и Димитър Карамфилов, контрабас, а прекрасният интериор бе украсен с новите творчески хрумвания на Вили Тегова, флорист.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041