Sandanski1.com

Сандански. Властите призоваха хората  с прасета доброволно да ги заколят прасетата. Срок - 26 август Сандански. Властите призоваха хората доброволно да заколят прасетата си. Срок - 26 август

Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански

 Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат

Петър Курумбашев: България има много сериозен потенциал в атомната енергетика, земеделието и туризма Петър Курумбашев: България има много сериозен потенциал в атомната енергетика, земеделието и туризма

09 Nov 2018 :: Sandanski1.com

Евродепутатът от ПЕС, който не е член на БСП, опроверга твърденията, че в периода 2021-2027 година еврофондовете ще секнат. Напротив, общият им обем ще нарасне с 8%

Евродепутатът Петър Корумбашев има в петък вечерта в Сандански среща с граждани, сред които и членове и симпdтатизанти на БСП.

В краткото си експозе той отдели внимание на две теми - какво се случва в Европeйския съюз и политическата обстановка у нас.

Гостът еднозначно определи членството на страната ни в Европейския съюз като печелившо. Аргументът: България внася в бюджета на общността 5 пъти по-малко пари, отколкото получава чрез европейските фондове.

Курумбашев поясни, че след Брекзит българската вноска ще се увеличи със 100 милиона евро, за да компенсира малка част от вноската на Великобритания.

Евродепутатът от ПЕС, който все пак не е член на БСП, опроверга твърденията, че в периода 20121-2027 година еврофондовете ще секнат. Напротив, общият им обем ще нарасне с 8%.

"България и Румъния вече не са лошите деца на ЕС - изместиха ни Полша и Унгария, а Бойко Борисов може да завижда на Виктор Орбан за ред неща, които е направил за страната си, особено в социалната политика", каза Курумбашев и обърна внимание някои политики на унгарския премиер, които срещат неодобрение в страните от Стара Европа.

Заедно с това евродепутатът отсече, че "солидарността в ЕС не е на почит".

Политическата ситуация у нас той описа с "голямата загадка" - кога точно ще се състоят извънредните парламентарни избори.

Изборите за Европейски парламент Курумбашев нарече "мерило за готовността на партиите", както за извънредните парламентарни, така и за местните избори идната година.

"За последните главната задача на БСП е да възстанови позициите си големите областни градове, в които на предишните избори позорно не спечели нито едно кметско място", каза евродепутатът.

Отговаряйки на въпрос Курумбашев нарече концесията на столичното летище "рушвет за 35 години напред" и изрази недоумение, че държавата доброволно се отказва от толкова печелившо предприятие.

Петър Курумбашев очерта три насоки, в които страната трябва да се развива занапред - развитие на собствена индустрия и атомна енергетика, съвременни туризъм и земеделие.

Бяха припомнени известни факти за състоянието на последните два отрасъла.

За 30 години поголовието овце е намаляло от 11 милиона до 800 000, а туризмът се е "развил долнокачествено" по модела "за 100 евро - 7 дни под, упойка".

"Захари Стоянов пише, че който не е имал поне 1000 овце, не са го смятали за човек някога. Атомната енергетика можеше да да печели по 400 млн. евро на година, ако АЕЦ "Белене" бе построена и работеше, вместо 9 млн. евро, които получаваме годишно като компенсации за закриването на блоковете в "Козлодуй", каза Курумбашев.

Единият от въпросите на Sandanski1.com бе: Какво е личното Ви виждане за бъдещето на ЕС - федерация, хлабава конфедерация на N-брой скорости или нещо трето, разкъсвано от противоречия по осите "Север-Юг" и "Изток-Запад"?

Отговор: Аз съм федералист.

Той отговори и на други поставени от гражданите питания, срещата продължи почти 2 часа.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041