Sandanski1.com

Сандански. Властите призоваха хората  с прасета доброволно да ги заколят прасетата. Срок - 26 август Сандански. Властите призоваха хората доброволно да заколят прасетата си. Срок - 26 август

Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански

 Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат

Общинският съвет в Ловеч реши детските градини да са безплатни

07 Jan 2019 :: Sandanski1.com

Кметът Корнелия Маринова обаче оспорва това решение като противозаконно

Ползването на детски ясли и градини в община Ловеч да е безплатно, реши на последното си заседание Общинският съвет на града.

Кметът Корнелия Маринова обаче оспорва това решение като противозаконно.

Предложението на кмета Маринова беше да отпадне постоянната месечна такса от 10 лева заради протест на прокуратурата, но и да се увеличи таксата за храна, която се плаща само за присъствени дни.

Общинският съветник от БСП и бивш кмет на Ловеч Минчо Казанджиев обаче предложи таксите въобще да отпаднат и това беше прието.

„Ние всъщност изпълняваме едно предизборно обещание на сегашния кмет на община Ловеч.“

Кметът Маринова каза, че решението все още не е влязло в сила.

„Едно решение на Общински съвет и промяна в наредба не може да е в противоречие с нормативен документ от по-висок ред, в случая закона. А законът казва: „Заплащат месечна такса“.

Ако таксите за детски ясли и градини отпаднат, Общината ще трябва да осигури още около 900 хиляди лева по прогнозни разчети.

„За привличане младите хора да се върнат в нашия град мисля, че парите не са най-важното нещо“, коментира Казанджиев.

Решение на казуса ще се търси на извънредно заседание на Общинския съвет, което се свиква на 9 януари.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041