Sandanski1.com

Празник на цветята в Сандански. Студенти от Лесотехническия университет представиха 12 проекта ВИДЕО. "Празник на цветята" в Сандански. 12 проекта за града и парка

Великденски турнир по шахмат, организатор е Община Сандански Великденски турнир по шахмат за деца и възрастни, 28 и 29 април, организатор е Община Сандански

Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ по мащаб и новаторство обещава да бъде истински пробив в културния афиш ВИДЕО. Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ в края на юли

Патриотите искат забрана на пушенето на наргилета на закрито Патриотите искат забрана на пушенето на наргилета на закрито

06 Feb 2019 :: Sandanski1.com

Пушенето на наргиле става все по-популярно сред младежите. Много хора си купуват за вкъщи, а други пушат в заведение

Пълна забрана на пушенето на наргиле в затворени пространства у нас. Това предлагат депутати от НФСБ и ВМРО от групата на "Обединените патриоти". Идеята предизвика силна съпротива от собствениците на заведения, предаде бТВ.

Пушенето на наргиле става все по-популярно сред младежите. Много хора си купуват за вкъщи, а други пушат в заведение. Депутати настояват именно това да се прекрати.

Измененията предвиждат глобите за пушене на цигари в закрити обществени пространства да важат и за наргилетата с и без тютюн.

Наргиле у нас се пуши масово от повече от 10 години. Според депутатите за това време е установено, че всички видове наргилета крият опасности за здравето и се създава зависимост.

Към момента употребата не е ясно регламентирана в българското законодателство. В своите заведения Ричард Алибегов спазва забраната за цигарите, но пушенето на наргилета е разрешено. Категорично е против промените, защото е на мнение, че ще навредят на бизнеса.

Според някои пулмолози наргилетата са не по-малко вредни от цигарите.

„Заболявания на дихателната система, астма, белодробен рак, сърдечно съдови заболявания, които са инфаркт и инсулт. От цигара не може да се отрови от въглеокис, а от наргиле може”, коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той е на мнение, че отделеният от въглените дим вреди дори повече на околните, отколкото на пушещите.

Предстои предложенията да се обсъждат, а бизнесът е готов да се включи в разговорите.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041