Sandanski1.com

Вълнуващо фестивално лято в Сандански Вълнуващо фестивално лято в Сандански

Детска градина "Пролет" - град Сандански, изпрати 93 абитуриенти

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Патриотите искат забрана на пушенето на наргилета на закрито Патриотите искат забрана на пушенето на наргилета на закрито

06 Feb 2019 :: Sandanski1.com

Пушенето на наргиле става все по-популярно сред младежите. Много хора си купуват за вкъщи, а други пушат в заведение

Пълна забрана на пушенето на наргиле в затворени пространства у нас. Това предлагат депутати от НФСБ и ВМРО от групата на "Обединените патриоти". Идеята предизвика силна съпротива от собствениците на заведения, предаде бТВ.

Пушенето на наргиле става все по-популярно сред младежите. Много хора си купуват за вкъщи, а други пушат в заведение. Депутати настояват именно това да се прекрати.

Измененията предвиждат глобите за пушене на цигари в закрити обществени пространства да важат и за наргилетата с и без тютюн.

Наргиле у нас се пуши масово от повече от 10 години. Според депутатите за това време е установено, че всички видове наргилета крият опасности за здравето и се създава зависимост.

Към момента употребата не е ясно регламентирана в българското законодателство. В своите заведения Ричард Алибегов спазва забраната за цигарите, но пушенето на наргилета е разрешено. Категорично е против промените, защото е на мнение, че ще навредят на бизнеса.

Според някои пулмолози наргилетата са не по-малко вредни от цигарите.

„Заболявания на дихателната система, астма, белодробен рак, сърдечно съдови заболявания, които са инфаркт и инсулт. От цигара не може да се отрови от въглеокис, а от наргиле може”, коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той е на мнение, че отделеният от въглените дим вреди дори повече на околните, отколкото на пушещите.

Предстои предложенията да се обсъждат, а бизнесът е готов да се включи в разговорите.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041