Sandanski1.com

Сандански. Властите призоваха хората  с прасета доброволно да ги заколят прасетата. Срок - 26 август Сандански. Властите призоваха хората доброволно да заколят прасетата си. Срок - 26 август

Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански

 Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат

Ромската интеграция според ВМРО: Да се закрият ромските организации

07 Feb 2019 :: Sandanski1.com

Традицията при ромите за раждане под 14 години е незаконна

Ромските организации трябва да бъдат закрити, защото няма нужда от тях. Няма нито една еврейска или арменска организация, защото те отдавна са се интегрирали.

Това каза депутатът от "Обединените патриоти" Александър Сиди в коментар за "Концепцията за решаване на проблема с несоциализираните цигански групи."

"Едни хора за 30 години се превърнаха от работещи, в работещи на социални помощи. Предлагаме спирането на социалните помощи за ромите при отказ от труд. Няма как човек, който е отказал два пъти работа да се издържа на помощи. Лесно се доказват такива хора, които са само на помощи или ТЕЛК, а шофират луксозни коли или вдигат сватба с 1000 души.", каза още Сиди в интервю за БНТ.

Според него подобни действия са насочени към изравняване на правата. "Ромите с по 7 деца, които са на социална помощ получават общ доход, повече от хората на минимална заплата.

В по-малките градове има глад за деца в детските градини, нека ромчетата да ходят. Оказва се така, че като попаднат в първи клас те не знаят български, за това трябва да ходят на детска градина", каза още депутатът.

"Традицията при ромите за раждане под 14 години е незаконна. Ще има съд за мъжете, които са се съвукоплили с деца под 14 години. Случва се така, че родителите на непълнолетните родилки получават надбавки за тях, а момичетата за детето си. Когато им се спрат помощите ще започнат да се замислят", допълни той. "Има задължителна програма за ваксинация, която обаче не обхваща гетата, предлагаме да бъдат ваксинирани и тези хора, заедно с по-възрастните", обясни още Сиди.

Според него с предложените мерки не се наслагва етническо напрежение. "Наслагват го хората в гетата, които заявяват, че нямат задължения, а само права", каза депутатът от ВМРО.

Неговият колега Юлиян Ангелов каза пред bTV, че в концепцията не ставало въпрос за "всички цигани". В същото време той заяви, че "не става въпрос само за цигани, а и за бедни българи.

"Когато промениш закона, го променяш за всички", уточни той.

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев по прякор Бат Сали припомни чл. 6 от Конституцията на страната, който гласи: (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Методиев попита защо ВМРО се заема с този въпрос сега и не е направило нищо подобно през последните две години. "Вие се разхождате в гетата по време на избори, насаждате етническа омраза, което е опасно, създавате етническо напрежение", каза още Методиев Дончев обяви, че повечето роми не искат да се интегрират и родиш ли се в гетото - вероятно оставаш там "Ако се родиш в гетото, често не можеш да го напуснеш.

В него се развиват всички лоши навици. Докато не се реши проблемът с гетото, вси... Прочети повече По думите му младото ромско население е с друго виждане - "всички млади семейства излизат сами от гетата, самостоятелно без да бъдат налагани санкции. Надпреварата между циганския етнос сега е в образованието."

Пред БНТ Пламен Киров, бивш конституционен съдия и член на КЗК от квота на ДПС, изказа следното мнение за концепцията - че идеите на Каракачанов са крайни, че не е сигурен, че са в духа на българската конституция и, че не е сигурен и дали не е предизборно говорене.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041